Gardes

Totaal 82 artikelen
Gesorteerd op:

Het kiezen van de juiste garde

Een garde brengt lucht in je ingrediënten. Hij snijdt als het ware op hoge snelheid door eiwitten, sauzen en andere ingrediënten om lucht toe te voegen, klontjes glad te slaan en vetbolletjes af te breken. Op deze manier kun je bijvoorbeeld eiwit of slagroom stijfkloppen, olie met azijn mengen of de klontjes in je bechamelsaus glad kloppen. Gardes zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten en zijn allemaal bedoeld voor verschillende werkwijzen. Maar hoe weet je nou waar je iedere garde voor kan gebruiken? En hoe maak je de juiste keuze? Bij Habitas helpen we je graag! Het is in ieder geval belangrijk om een garde te kiezen die van RVS gemaakt is en niet van tin. Een garde van tin kan gemakkelijk roesten en verkleuren. Een garde van RVS gaat dus een stuk langer mee. Daarnaast is het belangrijk dat de steel van de garde dik genoeg is om comfortabel in de hand te liggen. Het merk Rösle heeft een uitgebreid assortiment om uit de kiezen.

De meest voorkomende garde is toch wel de ballongarde. Door de ietwat flexibele draden en bolle vorm is er een groot oppervlak wat in contact komt met de ingrediënten. Dus hoe groter de garde, hoe sneller je lucht in je product kan kloppen. Perfect voor het stijfkloppen van eiwit en slagroom of voor het maken van beslag. Met een beslagkom en een goede ballongarde kom je dus al een heel eind. Ben je opzoek naar een goede basis garde voor meerdere werkwijzen? Kies dan voor een grote ballongarde. Door ook nog een kleine garde aan je collectie toe te voegen, kun je ook kleine hoeveelheden kloppen en mengen.

 

Ben je opzoek naar een garde die ook geschikt is voor pannen met een antiaanbaklaag? Dat kan! Er zijn namelijk ook gardes verkrijgbaar met een siliconen laag om je pannen te beschermen tegen krassen. Voor het kloppen in hoge maatbekers en cocktailshakers is een bekergarde ideaal. Dit vanwege de smalle vorm en langere draden. Voor het kloppen in kleine bekers, kommen of pannetjes is de klutsgarde weer perfect vanwege de enorm flexibele draad. De hoekjes zijn hierdoor ook goed bereikbaar. Ook is hij door de flexibele draad ideaal voor het mengen van dressing. Wil je iets mengen of kloppen in een ondiepe pan, bord of kom? Dan kun je beter voor een spiraalgarde gaan. De draad is namelijk als een spiraal om het frame heen gewikkeld waardoor je perfect kleine hoeveelheden kunt mengen of kloppen en lastige hoekjes kunt bereiken. Kom je er nog steeds niet helemaal uit? Neem gerust contact op met één van onze medewerkers.