Terrines

Totaal 4 artikelen
Gesorteerd op:

Het verschil tussen paté en een terrine

Dat een terrine gemaakt wordt in een vorm met dezelfde naam is eigenlijk erg verwarrend. En dat paté eigenlijk bijna hetzelfde is als een terrine maakt het ook niet veel makkelijker. Gelukkig is het maken van een terrine een stuk eenvoudiger en erg leuk om te doen. Maar wat is nou het verschil tussen paté en een terrine? Paté wordt officieel gemaakt met een korst (die niet persé eetbaar hoeft te zijn) en word hij warm gegeten terwijl een terrine gemaakt wordt zonder korst en koud word gegeten. In beide varianten word er meestal gebruik gemaakt van verschillende stukken vlees, maar vis en groente komt tegenwoordig ook regelmatig voor. Het gaat er vooral om dat de smaken zich goed kunnen vermengen en dat het geheel gebonden wordt zodat het in plakken gesneden kan worden. 

De meest populaire manier van het maken van een terrine is au bain-marie in de oven. De vormen van Mastrad zijn hier perfect voor. Ze zijn gemaakt van siliconen waardoor hij ideaal in een ovenschaal of braadslede met water in de oven gezet kan worden. Na het garen in de oven kan de terrine worden verzwaard met de speciale pers waardoor het overtollige lucht en eventueel vocht wordt weg geperst. Door de siliconen vorm kan de terrine er nu gemakkelijk uit gehaald worden. Hierna kan hij in plakken worden gesneden en op een mooie schaal geserveerd worden. Kunnen we je nog ergens anders mee helpen? Neem dan contact op met de klantenservice. Onze medewerkers staan je graag te woord.