Vergieten

Totaal 39 artikelen
Gesorteerd op:

Het verschil tussen een zeef en een vergiet

Verdwijnt je spaghetti altijd in het afvoerputje wanneer je een poging doet om het kookvocht weg te laten lopen? Of heb je niets bij de hand om de gewassen groente in uit te laten lekken? Een vergiet is dan een absolute musthave! Veel mensen denken dat een vergiet en een zeef voor dezelfde doeleinden gebruikt kunnen worden. Voor een groot deel is dit ook wel zo, maar er zijn echter ook grote verschillen. Zo is een zeef vaak voorzien van fijne mazen en een lange steel. Ideaal wanneer je bloem of suiker klontvrij wilt krijgen of wanneer je vloeistoffen wilt zeven. Een vergiet heeft daarentegen grove gaatjes en 1 of 2 handgrepen. Ze zijn makkelijk in de wasbak neer te zetten waardoor je beide handen vrij hebt om ingrediënten te kunnen afgieten, uitlekken of afspoelen. Ideaal om te gebruiken om pasta af te gieten, groente uit te laten lekken of om fruit af te kunnen spoelen. 

Wanneer je een keuze hebt gemaakt om voor een vergiet te gaan, is het ook belangrijk om te weten welk materiaal je prettig vindt. Kies bijvoorbeeld voor het nostalgische emaille of het sterke RVS. Deze zijn beide hittebestendig en gaan erg lang mee. Let er trouwens wel op dat je de pannenlappen bij de hand hebt! De handgrepen van deze vergieten kunnen namelijk heet worden. Wil je toch liever een vrolijke kleur in je keuken? Kijk dan eens naar onze vergieten van kunststof of siliconen. De opvouwbare vergieten van Rösle zijn bijvoorbeeld erg handig omdat ze weinig ruimte in beslag nemen. Naast Rösle kun je bij ons nog tal van andere merken vinden zoals Joseph Joseph en Kockums. Kijk dus gerust even rond!