Door ons aangeraden
-
Producten
- Bakken
- Huishoudelijk
- Keukenapparaten
-
Koken
-
Kookgerei
- Aanstekers
- Braadzakken
- Branders
- Champignonborstels
- Dressing shakers
- Gardes
- Gehaktmolens
- Hamburgerpersen
- Handcitruspersen
- Ijsscheppen & -makers
- Kaasschaven & Krullers
- Keukenpincetten
- Keukentangen
- Knoflookpersen
- Kooklepels
- Kookringen
- Kookwekkers & timers
- Kruidenbuiltjes
- Kruidenpotjes
- Marinadespuiten
- Meten & Wegen
- Molens
- Notenkrakers
- Olieflesjes
- Openers
- Pizza & Pasta Bereidingen
- Pureepersen & -stampers
- Raspen Schillen & Snijders
- Rolladetouw & -ringen
- Rookovens & rookmot
- Schuimspaan
- Slacentrifuges
- Slagroomspuit
- Snijplanken & -matten
- Spatels
- Spiezen
- Terrines
- Thermometers
- Trechters
- Vergieten
- Vijzels
- Vleeshamers
- Vleesvorken
- Zeven
- Messen
- Pannen
-
Kookgerei
- Kookboeken
- Outdoor
- Tafelen
- Shop Duurzaam
- Kookwerelden
- Onze topmerken
- Nieuws
- Onze winkel
Sorteren
Sorteer op
Je kent het wel, je bent een mooi stuk vlees aan het braden en je probeert het met een vork om te draaien. Vervolgens merk je dat alle sappen uit het vlees lopen waardoor de smaak en kwaliteit van het vlees achteruit gaat. Toch maar een spatel gebruiken denk je dan. Maar door de spatel glijdt het vlees door de hele pan en is het best een uitdaging om hem om te draaien. Toch worden keukentangen vaak onderschat. Iets wat wij onterecht vinden. Zowel in de keuken als tijdens het barbecueën kan een keukentang je namelijk enorm veel hulp bieden. Naast het makkelijk omdraaien van vlees, vis en andere ingrediënten kun je een tang ook goed gebruiken voor het makkelijker mengen van salades en pasta’s of het serveren van maaltijden. Daarnaast vergroot het de veiligheid en verbetert het de smaak van vlees of vis. Je verbrand je vingers namelijk niet aan de pan of barbecue en je hoeft niet met een vork in de producten te prikken waardoor de smaak verloren gaat.
Er zijn inmiddels tangen in alle soorten en maten verkrijgbaar. Dus hoe kies je nou de goede? Misschien ben je al bekend met de grilltang die je voor de barbecue gebruikt. Ideaal om op veilige afstand van de brandende kool je vlees om te kunnen draaien. Voor in de pan zijn deze tangen iets minder handig. Dan kun je toch beter een universele keukentang gebruiken. Deze worden ook wel serveertang of gourmettang genoemd. Vaak zijn deze gemaakt van RVS. Sommige zijn ook nog voorzien van een handige siliconen grijper waardoor je pannen beschermt worden tegen krassen. Daarnaast kun je een universele keukentang ook met een eenvoudige handeling op slot zetten. Hierdoor blijft hij niet open staan en kun je hem in de la leggen zonder dat hij veel ruimte in beslag neemt. Andere tangen zijn bijvoorbeeld gemaakt van hard kunststof. Deze zijn ideaal voor het serveren van maaltijden. Zo heb je bijvoorbeeld van Paderno tangen voor het serveren van spaghetti, salade, toast en nog veel meer. Vaak zijn deze tangen niet zo buigzaam, maar wel erg stevig waardoor ze lang meegaan. Weet je nog steeds niet zo goed welke tang je voorkeur heeft? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.