Door ons aangeraden
-
Producten
- Bakken
- Huishoudelijk
- Keukenapparaten
-
Koken
-
Kookgerei
- Aanstekers
- Braadzakken
- Branders
- Champignonborstels
- Dressing shakers
- Gardes
- Gehaktmolens
- Hamburgerpersen
- Handcitruspersen
- Ijsscheppen & -makers
- Kaasschaven & Krullers
- Keukenpincetten
- Keukentangen
- Knoflookpersen
- Kooklepels
- Kookringen
- Kookwekkers & timers
- Kruidenbuiltjes
- Kruidenpotjes
- Marinadespuiten
- Meten & Wegen
- Molens
- Notenkrakers
- Olieflesjes
- Openers
- Pizza & Pasta Bereidingen
- Pureepersen & -stampers
- Raspen Schillen & Snijders
- Rolladetouw & -ringen
- Rookovens & rookmot
- Schuimspaan
- Slacentrifuges
- Slagroomspuit
- Snijplanken & -matten
- Spatels
- Spiezen
- Terrines
- Thermometers
- Trechters
- Vergieten
- Vijzels
- Vleeshamers
- Vleesvorken
- Zeven
- Messen
- Pannen
-
Kookgerei
- Kookboeken
- Outdoor
- Tafelen
- Shop Duurzaam
- Kookwerelden
- Onze topmerken
- Nieuws
- Onze winkel
Sorteren
Sorteer op
Wanneer je een lekkere pan soep of bouillon maakt is het gebruik van kruiden een echte must. Denk bijvoorbeeld aan verse takjes rozemarijn of tijm, knoflook, kruidnagel of kardemonpeulen. Om de smaak van de kruiden in je soep te krijgen, is het belangrijk dat ze voor langere tijd kunnen trekken. Als de kruiden hun werk gedaan hebben, moeten ze er weer uit gehaald worden. Je wilt tenslotte niet tijdens het eten ineens op een kruidnagel of kardemonpeul bijten. Maar het vinden van al deze kleine kruiden kan een enorme klus zijn die onnodig veel tijd in beslag neemt. Wanneer je alleen verse kruiden zoals bijvoorbeeld rozemarijn en tijm gebruikt, heb je aan een stukje keukentouw (ook wel rolladetouw genoemd) voldoende. Het nadeel is alleen dat het touw niet geschikt is voor kleinere kruiden zoals bijvoorbeeld peperkorrels, kruidnagel of kardemonpeulen. Hiervoor is een kruidenbuiltje vele malen handiger.
Kruidenbuiltjes zijn er in verschillende maten en bestaan meestal uit RVS of siliconen. Een RVS kruidenbuiltje is vaak voorzien van een handige haak waardoor je het builtje aan de rand van de pan kunt hangen zodat hij niet naar de bodem zakt. Een goed voorbeeld hiervan is het kruidenbuiltje van AdHoc. Deze hang je eenvoudig op aan de rand van de pan. Omdat hij aan de bovenkant open blijft, kun je tussendoor kruiden toevoegen of weghalen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een siliconen kruidenbuiltje. Deze hebben meestal geen haak omdat ze door het materiaal blijven drijven. Het grote voordeel van een kruidenbuiltje is dat je alle kruiden netjes bij elkaar kunt houden terwijl ze hun smaak afgeven aan je gerecht. Wanneer je de kruiden wilt verwijderen hoef je alleen maar het kruidenbuiltje uit de pan te halen. Zoek je nog inspiratie voor nieuwe recepten? Snuffel dan ook eens tussen de vele kookboeken die je op onze site kunt vinden.