Door ons aangeraden
-
Producten
- Bakken
- Huishoudelijk
- Keukenapparaten
-
Koken
-
Kookgerei
- Aanstekers
- Braadzakken
- Branders
- Champignonborstels
- Dressing shakers
- Gardes
- Gehaktmolens
- Hamburgerpersen
- Handcitruspersen
- Ijsscheppen & -makers
- Kaasschaven & Krullers
- Keukenpincetten
- Keukentangen
- Knoflookpersen
- Kooklepels
- Kookringen
- Kookwekkers & timers
- Kruidenbuiltjes
- Kruidenpotjes
- Marinadespuiten
- Meten & Wegen
- Molens
- Notenkrakers
- Olieflesjes
- Openers
- Pizza & Pasta Bereidingen
- Pureepersen & -stampers
- Raspen Schillen & Snijders
- Rolladetouw & -ringen
- Rookovens & rookmot
- Schuimspaan
- Slacentrifuges
- Slagroomspuit
- Snijplanken & -matten
- Spatels
- Spiezen
- Terrines
- Thermometers
- Trechters
- Vergieten
- Vijzels
- Vleeshamers
- Vleesvorken
- Zeven
- Messen
- Pannen
-
Kookgerei
- Kookboeken
- Outdoor
- Tafelen
- Shop Duurzaam
- Kookwerelden
- Onze topmerken
- Nieuws
- Onze winkel
Sorteren
Sorteer op
Naast dat knoflook de ultieme smaakmaker is, is het ook nog eens erg gezond. Het bestrijdt namelijk bacteriën, gaat infecties tegen en heeft een positief effect op hart- en bloedvaten. Genoeg reden om meer knoflook in de keuken te gaan gebruiken. Je kunt de knoflook op allerlei manieren gebruiken waarbij de manier van verwerken de smaak bepaalt. Door een teen knoflook in zijn geheel in je maaltijd te doen, geeft het een zachte smaak af waardoor het niet overheerst. Door het in plakjes of blokjes te snijden wordt de smaak een stukje sterker en voller. Door het gebruik van een knoflookpers wordt de smaak veel intenser en wat pittiger. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de knoflook niet bruin wordt tijdens het bakken. Hierdoor word de knoflook namelijk bitter en verliest het zijn verfijnde smaak.
De keuze van een knoflookpers, hakker of snijder is afhankelijk van het resultaat dat je wilt bereiken en wat je ervan verwacht. Een knoflook pers is meestal gemaakt van aluminium, RVS of kunststof. Aluminium is erg stevig, maar niet geschikt voor de vaatwasser omdat je dan kans hebt dat het gaat roesten. RVS is daarom een uitkomst. Deze zijn er in lichte en zwaardere varianten. De keuze hierin is afhankelijk van wat je prettiger vindt. Daarnaast kun je ook nog voor kunststof gaan. Het kunststof is vaak voorzien van een vrolijke kleur en is licht in gewicht. Om de knoflook goed te kunnen persen, is het ‘zeef’ gedeelte waar de knoflook doorheen komt van RVS gemaakt. Kun je niet kiezen tussen persen en snijden? Geen probleem! Masterclass heeft een hele mooie pers waarbij je kunt kiezen of je de knoflook wilt persen of in plakjes wilt snijden. Twee in één dus! Wanneer je een pers te fijn vindt en de knoflook wat grover wilt hebben, kun je kiezen voor een rocker of stamper. Hiermee druk je de knoflook door een wat grovere zeef waardoor de knoflook wat grover gesneden wordt in plaats van geperst. Zoek je nog nieuwe ideeën? Stop de knoflook samen met olie en kruiden in olieflesjes om je eigen kruidenolie te maken. Lekker om mee te koken of om stokbrood mee in te smeren en te roosteren. Om na het koken de knoflook geur van je vingers te krijgen is het handig om een RVS geurverwijderaar oftewel een RVS zeepje in huis te hebben. Je zult merken dat de geur spontaan van je vingers verdwijnt.