
Door ons aangeraden
-
Producten
- Bakken
- Huishoudelijk
- Keukenapparaten
-
Koken
-
Kookgerei
- Aanstekers
- Braadzakken
- Branders
- Champignonborstels
- Dressing shakers
- Gardes
- Gehaktmolens
- Hamburgerpersen
- Handcitruspersen
- Ijsscheppen & -makers
- Kaasschaven & Krullers
- Keukenpincetten
- Keukentangen
- Knoflookpersen
- Kooklepels
- Kookringen
- Kookwekkers & timers
- Kruidenbuiltjes
- Kruidenpotjes
- Marinadespuiten
- Meten & Wegen
- Molens
- Notenkrakers
- Olieflesjes
- Openers
- Pizza & Pasta Bereidingen
- Pureepersen & -stampers
- Raspen Schillen & Snijders
- Rolladetouw & -ringen
- Rookovens & rookmot
- Schuimspaan
- Slacentrifuges
- Slagroomspuit
- Snijplanken & -matten
- Spatels
- Spiezen
- Terrines
- Thermometers
- Trechters
- Vergieten
- Vijzels
- Vleeshamers
- Vleesvorken
- Zeven
- Messen
- Pannen
-
Kookgerei
- Kookboeken
- Outdoor
- Tafelen
- Shop Duurzaam
- Kookwerelden
- Onze topmerken
- Onze winkel
- Nieuws
Sorteren
Sorteer op









Soms is het zeven van ingrediënten van groot belang. Het zeven van ingrediënten is dan ook een van de meest gebruikte doeleinden van een zeef. Klontjes bloem in het beslag is ten slotte nooit lekker. Een bolzeef kun je hier perfect voor gebruiken vanwege zijn ruime oppervlak. De handige lange steel zorgt ervoor dat je de zeef gemakkelijk boven een kom kunt hangen. De fijne mazen zorgen ervoor dat alle klontjes achterblijven in de zeef zodat je fijne en luchtige bloem overhoudt in je kom. Maar zeven zijn er in nog veel meer varianten. Met een puntzeef kun je bijvoorbeeld wat gerichter te werk gaan. Ideaal om bijvoorbeeld soep of bouillon in pannen te schenken. De zeef houdt alle grovere stukjes achter en zorgt ervoor dat er een mooie, gladde soep in de pan achterblijft. Met kleine theezeefjes kun je weer heel makkelijk wat poedersuiker of een taart strooien om hem mooi te decoreren. Of gebruik hem om kleine ingrediënten zoals kappertjes of olijven af te spoelen. Het is aan te raden om in ieder geval 2 zeven in verschillende maten in je keuken te hebben. Een kleine voor het precieze werk en een grote voor de grotere hoeveelheden. Voor het afgieten van pasta of groente is een zeef echter niet aan te raden. Hiervoor kun je beter een vergiet gebruiken. Een vergiet kun je makkelijk neerzetten in de gootsteen en is voorzien van grovere gaten zodat het water sneller weg kan lopen.
Wil je je culinaire kant wat meer ontdekken? Kijk dan eens naar onze passeerzeven! Deze worden ook wel Passe Vite genoemd. De oudere generatie kent hem waarschijnlijk als de ‘Flotte Lotte’. Gefu geeft een dergelijke passeerzeef in zijn assortiment. Met de zwengel draai je de gewenste ingrediënten door de schijf heen waarna het er aan de onderkant als een gladde puree uit komt. Gebruik hem bijvoorbeeld om heerlijke jam of een mooie gladde aardappelpuree te maken. Of wat dacht je van een zelfgemaakte tomatensaus? Hebben we je al overtuigd? Je vindt bij ons zeven van Rösle, Paderno, Kela en meer.