Slagroomspuit

Totaal 12 artikelen
Gesorteerd op:

Hoe werkt een sifon eigenlijk? Wij leggen het je graag uit!

Wat verse slagroom over een bolletje ijs, overheerlijke zelfgemaakt chocolademousse of een lekker voorgerecht van zalmmousse. We krijgen al trek als we eraan denken. Maar eerst moet de ingrediënten nog geklopt worden. Nou kun je natuurlijk de garde erbij pakken, maar dan heb je al snel een lamme arm. En misschien heb je ook niet voldoende ruimte in de keuken voor een mixer. Een slagroomapparaat of sifon is dus eigenlijk vele malen makkelijker. Met de sifon en patronen van Mosa kun je met behulp van perslucht verschillende ingrediënten tot mousse of slagroom spuiten voor nagerechten, voorgerechten, sauzen of dressings. Maar weet je ook hoe je zo’n apparaat moet gebruiken? Wij leggen het je graag uit in een paar simpele stappen.

Stap 1: Controleer of het apparaat compleet is en of je de juiste patronen gebruikt.

Stap 2: Schroef te kop van het apparaat en plaats de gewenste garneerspuit. Zorg ervoor dat je ook de O-ring of afsluitring in het kop hebt geplaatst.

Stap 3: Vul de fles met slagroom of een andere vloeistof tot het maximale niveau en overschrijdt deze niet. Let erop dat je de vloeistof zoet met poedersuiker of vloeibare zoetstof. Anders worden er kristallen gevormd waardoor de sifon niet goed meer werkt.

Stap 4: Draai de kop stevig dicht en zorg dat hij recht zit. Plaats een persluchtpatroon in de houder en draai deze houder vast op de kop tot je gesis van het gas hoort.

Stap 5: Schud het apparaat enkele keren, houd het verticaal met de kop naar beneden en oefen druk uit op de hendel. Als de vloeistof nog te dun is, schud je het nog een paar keer voordat je de hendel inknijpt. Hij is nu klaar voor gebruik!

Stap 6: Wanneer de fles leeg is, houd je de hendel ingeknepen. Laat nu het resterende gas weglopen in de wasbak. Vervolgens kun je de kop losdraaien en de sifon schoonmaken. Let op dat je de kop pas losdraait wanneer er geen druk meer op de fles staat.