Vleesvorken

Totaal 36 artikelen
Gesorteerd op:

De verschillende soorten vleesvorken

Vorken hebben over het algemeen 3 of meerdere tanden. Bij een vleesvork heb je er echter maar 2. Daarnaast zijn deze tanden ook nog een heel stuk langer dan de algemeen bekende vork. Maar waar gebruik je zo’n vleesvork nou eigenlijk voor? Aan de naam kun je natuurlijk al ontdekken dat je hem vooral voor vlees gebruikt. Maar de manier waarop leggen we je graag uit.

Vleesvorken zijn onder te verdelen in 2 groepen. De groep met gebogen tanden en de groep met rechte tanden. Beide groepen kunnen voor alle soorten werkzaamheden gebruikt worden, maar toch zitten er kleine verschillen in. Zo is een vork met gebogen tanden meer geschikt voor het omkeren van grote stukken vlees. De vork met rechte tanden kan daarentegen weer beter gebruikt worden bij het aansnijden en serveren van vlees. Zeker in combinatie met een speciaal trancheermes kan het aansnijden van bijvoorbeeld een gebraden kip een stuk eenvoudiger worden. Zo heeft het merk Joseph Joseph een hele mooie set van een vleesmes en een vleesvork welke je via magnetische handgrepen aan elkaar kunt bevestigen en via de beschermhoes veilig in de la kunt bewaren. Wist je trouwens dat een vleesvork met rechte tanden ook in sommige messenblokken past? Wellicht heeft deze functie nog invloed op de keuze die je maakt. 

Bij Habitas-online heb je in ieder geval genoeg om uit te kiezen. Zo zijn er vorken van RVS, vorken met siliconen en vorken met een houten handgreep. Denk hierbij aan merken als Diamant Sabatier, Victorinox, Rösle en meer. Heb je nog ergens vragen over? Neem gerust contact op met één van de medewerkers van onze klantenservice.