Meten & Wegen

Totaal 91 artikelen
Gesorteerd op:

Meten is weten en weten is meten zeggen ze toch?

Habitas biedt een ruim assortiment aan maatbekers, maatlepels en weegschalen zodat jij elk recept moeiteloos en nauwkeurig kan uitvoeren. Zeg dus gedag tegen ingezakte cakes, misvormde macarons, teveel gekruide maaltijden of steenharde broodjes. Wij helpen je bij het uitkiezen van een passend meet- en weegproduct voor tijdens het koken en bakken. Hierbij letten wij op functionaliteit, kwaliteit, stijl, onderhoud en duurzaamheid.

Maatbekers zijn ideaal om het volume van vloeibare en droge ingrediënten af te lezen. De handige maataanduidingen aan de binnen- of buitenkant van de beker zijn vaak volgens het metrisch én imperiaal systeem aangeduid. Zo weet jij je weg te vinden tussen eenheden en termen als pints, ounces, gallons, cups en liters zónder deze te hoeven omrekenen. Het volgen van Amerikaanse en Engelse recepten wordt vanaf nu gegarandeerd een eitje! Het merk Pyrex biedt zeer hoogwaardige maatbekers die gemaakt zijn van borosilicaatglas; deze maatbekers zijn zeer sterk, licht, veilig, hygiënisch, krasbestendig én kunnen in de magnetron, oven, vriezer en vaatwasser. 

Maatlepels, oftewel maatschepjes, zijn geschikt om kleine hoeveelheden vloeibare en vaste ingrediënten te meten. Maatlepels komen in sets en bestaan uit meerdere lepels van verschillende grootten. De maten zijn vaak aangeduid in milliliters, theelepels en eetlepels. Voor het meten van koffie bestaan er speciale koffiemaatlepels, zoals de Moreno koffieschep van het merk Gefu; deze koffieschep is flexibel instelbaar waardoor je met slechts één lepel meerdere metingen kan uitvoeren. 

Een keukenweegschaal is perfect om het gewicht van vloeibare en droge ingrediënten te meten. Bij Habitas heb je de keuze uit digitale en analoge weegschalen. Een digitale/elektronische weegschaal werkt op batterijen en is ideaal voor recepten die ultieme precisie vergen. Deze compacte en platte weegschaal maakt zeer nauwkeurige metingen en geeft het resultaat weer in digitale getallen. Een analoge/mechanische weegschaal heeft een eigen weegkom en geeft het gewicht aan met een wijzertje. Deze retro weegschaal is dankzij haar karakteristieke ontwerp een échte blikvanger op het keukenaanrecht. 

Naast maatbekers, maatlepels en weegschalen bieden wij ook een ruim aanbod aan thermometers, zodat jij naast volumes en gewichten óók temperaturen kan meten.