Rookovens & rookmot

Totaal 6 artikelen
Gesorteerd op:

Hoe gebruik je een rookoven

We zijn allemaal wel bekend met die typische rooksmaak van de barbecue of het zoutige smaakje van gerookte zalm die je kant en klaar in de winkel koopt. Maar wanneer je besluit om een rookoven aan te schaffen en het zelf een keer te proberen, zul je direct het verschil in smaak en kwaliteit proeven. Om een rookoven te kunnen gebruiken, heb je houtsnippers en/of rookmot nodig. Het hout of mot week je allereerst in water of drank. Dit vocht zorgt er samen met de afgesloten ruimte van de rookoven voor dat het hout en/of mot gaat smeulen en roken wanneer het verwarmd wordt. Hierdoor krijgt je vlees, vis of groente die heerlijke rooksmaak. De rookoven van Kitchencraft is gemaakt van RVS waardoor hij hittebestendig is en geschikt is om in de oven en op de barbecue te gebruiken.

De houtsnippers en het rookmot is bij ons verkrijgbaar in verschillende smaken. Dit klinkt misschien gek, omdat je het hout zelf natuurlijk niet kunt eten. Maar de smaak van het hout trekt wel in het product dat je wilt roken. Iedere smaak is hierdoor dus geschikt voor een ander ingrediënt. Zo is kersenhout erg lekker bij varkensvlees en rundvlees, appelhout bij gevogelte en walnoothout bij ingrediënten zoals vis, groente en kaas. Roken hoef je dus zeker niet alleen met vis te doen. Je kunt hier namelijk een hoop creativiteit in kwijt. Heb je nog wat inspiratie nodig voor lekkere recepten? Duik ook eens met je neus in ons ruime assortiment kookboeken!