
Door ons aangeraden

-
Producten
- Bakken
- Huishoudelijk
- Keukenapparaten
-
Koken
-
Kookgerei
- Aanstekers
- Braadzakken
- Branders
- Champignonborstels
- Dressing shakers
- Gardes
- Gehaktmolens
- Hamburgerpersen
- Handcitruspersen
- Ijsscheppen & -makers
- Kaasschaven & Krullers
- Keukenpincetten
- Keukentangen
- Knoflookpersen
- Kooklepels
- Kookringen
- Kookwekkers & timers
- Kruidenbuiltjes
- Kruidenpotjes
- Marinadespuiten
- Meten & Wegen
- Molens
- Notenkrakers
- Olieflesjes
- Openers
- Pizza & Pasta Bereidingen
- Pureepersen & -stampers
- Raspen Schillen & Snijders
- Rolladetouw & -ringen
- Rookovens & rookmot
- Schuimspaan
- Slacentrifuges
- Slagroomspuit
- Snijplanken & -matten
- Spatels
- Spiezen
- Terrines
- Thermometers
- Trechters
- Vergieten
- Vijzels
- Vleeshamers
- Vleesvorken
- Zeven
- Messen
- Pannen
-
Kookgerei
- Kookboeken
- Outdoor
- Tafelen
- Shop Duurzaam
- Kookwerelden
- Onze topmerken
- Onze winkel
- Nieuws
Sorteren
Sorteer op




Om goed en georganiseerd te kunnen koken, moet je de tijd in de gaten houden. Nou kun je met sommige dingen heel goed op je gevoel vertrouwen, maar soms heb je echt een kookwekker nodig. Alleen al om het koken van groente, aardappelen, rijst of pasta goed te kunnen timen kan het een uitkomst zijn. Je wilt tenslotte wel dat alle onderdelen van je maaltijd tegelijkertijd klaar zijn. Iedereen heeft zijn eigen smaak en stijl waardoor het belangrijk is om de verschillende soorten wekkers en timers te kennen. Deze kun je namelijk onderverdelen in drie groepen. De analoge wekkers, de digitale timers en de eierwekkers.
Ten eerste kun je kiezen voor een analoge kookwekker. Eén van de meest bekende analoge wekkers zijn die van Zassenhaus. Ze hebben een nostalgische, retro uitstraling en zijn aan de achterkant magnetisch. Een analoge wekker kun je het beste gebruiken door de knop helemaal rond te draaien en hem vervolgens terug te draaien naar de goede tijd. Ten tweede kun je ook kiezen voor een digitale timer welke een wat modernere uitstraling heeft. Hierbij stel je eenvoudig de minuten en seconden in waardoor je heel nauwkeurig kunt timen. Als laatste kun je ook nog kiezen voor een eierwekker. Ja, dat lees je goed. Een wekker speciaal voor eieren. Een verkleurende eierwekker leg je bijvoorbeeld op de bodem van een kookpan wanneer je eieren gaat koken. Deze verkleurt naarmate de tijd verstrijkt. Door de aangegeven markeringen kun je nu precies zien hoe zacht of hard je ei gekookt is. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een vrolijk PiepEi. Deze leg je bij de eieren in het water waarna het PiepEi de temperatuur voor je meet. Doormiddel van drie verschillende melodieën hoor je precies wanneer je ei zacht, medium of hardgekookt is. Het is puur een kwestie van wachten op de juiste melodie. Het PiepEi werkt trouwens het beste wanneer hij op dezelfde plek als de eieren bewaard wordt. Op die manier hebben ze de zelfde temperatuur. Wist je dat je eieren niet breken tijdens het koken wanneer je een gaatje in de onderkant van het ei maakt met een eierprikker?