Pureepersen & -stampers

Totaal 27 artikelen
Gesorteerd op:

Heb je trek in een grove stamppot of een zijde zachte aardappelpuree?

Wanneer het buiten koud is, grijpen we massaal naar de aardappelstamper. Want zeg nou zelf; opwarmen doe je in de winter het beste met een lekkere stamppot toch? Ga je voor een klassieke hutspot of geef je je stamppot liever een moderne twist? Een goede aardappelstamper mag hier in ieder geval niet ontbreken. Bij het aanschaffen van een stamper is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Ten eerste is het materiaal van groot belang. Zo is RVS vaak een stuk sterker dan kunststof. Ten tweede is de vorm erg belangrijk. Hij moet goed in de hand liggen. Je moet er ten slotte wel voldoende gewicht op kunnen zetten. De klassieke RVS stampers hebben meestal een lange, stevige steel waardoor je voldoende ruimte hebt om hem goed beet te kunnen pakken. Daarnaast zijn er ook stampers met een horizontale handgreep waardoor je extra makkelijk kracht kunt zetten. 

Heb je je wel eens afgevraagd hoe een chef-kok die aardappelpuree zo zacht en romig krijgt? En zitten er in jou aardappelpuree altijd klontjes die je niet weg krijgt? Het antwoord is een pureepers! Deze pers zou je als het ware kunnen vergelijken met een knoflookpers, maar dan een flink stuk groter. Het is puur een kwestie van wat gekookte aardappelen erin doen en de pers dicht te knijpen waardoor de aardappelen door de kleine gaatjes aan de onderkant naar buiten komen. Roer vervolgens wat boter en melk door het mengsel en je zult zien dat je zijde zachte aardappelpuree hebt. Gefu heeft bijvoorbeeld verschillende pureepersen waarbij je kunt kiezen uit verschillende modellen. 

Ben je nog opzoek naar multifunctionele tools waar je naast puree ook sauzen en soepen mee kunt maken? Kijk dan ook eens naar ons assortiment van passeerzeven, blenders of staafmixers. Neem gerust contact op met één van onze medewerkers van de klantenservice wanneer je vragen hebt over onze producten.