Door ons aangeraden
-
Producten
- Bakken
- Huishoudelijk
- Keukenapparaten
-
Koken
-
Kookgerei
- Aanstekers
- Braadzakken
- Branders
- Champignonborstels
- Dressing shakers
- Gardes
- Gehaktmolens
- Hamburgerpersen
- Handcitruspersen
- Ijsscheppen & -makers
- Kaasschaven & Krullers
- Keukenpincetten
- Keukentangen
- Knoflookpersen
- Kooklepels
- Kookringen
- Kookwekkers & timers
- Kruidenbuiltjes
- Kruidenpotjes
- Marinadespuiten
- Meten & Wegen
- Molens
- Notenkrakers
- Olieflesjes
- Openers
- Pizza & Pasta Bereidingen
- Pureepersen & -stampers
- Raspen Schillen & Snijders
- Rolladetouw & -ringen
- Rookovens & rookmot
- Schuimspaan
- Slacentrifuges
- Slagroomspuit
- Snijplanken & -matten
- Spatels
- Spiezen
- Terrines
- Thermometers
- Trechters
- Vergieten
- Vijzels
- Vleeshamers
- Vleesvorken
- Zeven
- Messen
- Pannen
-
Kookgerei
- Kookboeken
- Outdoor
- Tafelen
- Shop Duurzaam
- Kookwerelden
- Onze topmerken
- Nieuws
- Onze winkel
Sorteren
Sorteer op
Een rollade is een echte klassieker en wordt veelal gegeten tijdens de feestdagen of met een verjaardag. Vaak word hij gemaakt van plakken varkensvlees, rundvlees of kip waarbij hij soms gevuld wordt of voorzien word van lekkere kruiden. Wanneer je hem oprolt, is het belangrijk dat hij goed bij elkaar gehouden wordt. Meestal doe je dit met een stukje rolladetouw waarin je een speciale (rollade) knoop legt. Wanneer je rollade klaar is om te serveren kun je dit stuk touw eenvoudig losknippen en weggooien. Wil je liever iets wat je kunt hergebruiken? We verkopen ook hele handige rollade ringen van Kela. Deze ringen kun je makkelijk verstellen tot de gewenste maat en kunnen na gebruik gewoon worden schoongemaakt om ze later opnieuw te gebruiken.
Heb je nog nooit een rollade gemaakt en wil je graag de basics weten? Wij leggen het je graag uit! De meest gebruikte bereiding is door middel van een braadpan en een oven. Bak de rollade in de braadpan met wat boter voor 5 tot 10 minuten tot hij rondom aangebraden is. Vervolgens kan hij voor ongeveer 55 minuten de oven in op 160 graden. Zorg er wel voor dat je de rollade af en toe keert zodat hij gelijkmatig gaart. Met een marinadespuit zou je het vlees tussendoor met wat bakvet kunnen bedruipen zodat het vlees niet uitdroogt. Wanneer is je rollade dan gaar? Dit kun je het makkelijkste bepalen met een vleesthermometer. Voor kip en varkensvlees is dat 72°C. Voor medium rare rund en lamsvlees is dit 58°C, voor medium 63°C en voor medium well 67°C. Let er wel op dat je de thermometer in het dikste deel van het vlees steekt om hem af te lezen. Laat het vlees even rusten onder aluminiumfolie voor je hem aansnijdt. Eet smakelijk!