
Door ons aangeraden
-
Producten
- Bakken
- Huishoudelijk
- Keukenapparaten
-
Koken
-
Kookgerei
- Aanstekers
- Braadzakken
- Branders
- Champignonborstels
- Dressing shakers
- Gardes
- Gehaktmolens
- Hamburgerpersen
- Handcitruspersen
- Ijsscheppen & -makers
- Kaasschaven & Krullers
- Keukenpincetten
- Keukentangen
- Knoflookpersen
- Kooklepels
- Kookringen
- Kookwekkers & timers
- Kruidenbuiltjes
- Kruidenpotjes
- Marinadespuiten
- Meten & Wegen
- Molens
- Notenkrakers
- Olieflesjes
- Openers
- Pizza & Pasta Bereidingen
- Pureepersen & -stampers
- Raspen Schillen & Snijders
- Rolladetouw & -ringen
- Rookovens & rookmot
- Schuimspaan
- Slacentrifuges
- Slagroomspuit
- Snijplanken & -matten
- Spatels
- Spiezen
- Terrines
- Thermometers
- Trechters
- Vergieten
- Vijzels
- Vleeshamers
- Vleesvorken
- Zeven
- Messen
- Pannen
-
Kookgerei
- Kookboeken
- Outdoor
- Tafelen
- Shop Duurzaam
- Kookwerelden
- Onze topmerken
- Onze winkel
- Nieuws
Sorteren
Sorteer op












Iedereen kent hem wel; de kaasschaaf waarmee je kaas in dunne plakjes kunt snijden. We denken vaak dat de kaasschaaf een echt Nederlands product is, maar wist je dat de kaasschaaf oorspronkelijk uit Noorwegen komt? Hij werd namelijk in 1925 voor het eerst ontworpen in Lillehammer en is 2 jaar later pas buiten Noorwegen geïntroduceerd. Inmiddels is het Nederlandse merk Boska één van de grootste merken op het gebied van kaas. Ze mogen zelfs ’s werelds beste kaasschaaf op hun naam schrijven; de Monaco+ kaasschaaf. Deze heeft een klassieke vorm, een metalen handgreep en een speciale structuur tegen het plakken. De schaaf snijdt de plakjes extra dun waardoor de smaak beter tot zijn recht komt. Ben je meer fan van jonge kaas? Ga dan voor een schaaf met een extra kort blad. Hiermee voorkom je namelijk dat de plakken gaan scheuren.
Ben je echt een grote kaasliefhebber en wil je een lekker hapje op tafel zetten voor je gasten? Kijk dan eens naar onze kaaskrullers! Hierbij pin je een lekkere Tête-de-Moine, P'tit Basque, rookkaas of Edammer op de plank vast waarna je met de schaaf dunne kaaskrullen of rozetten kun schrapen. Hoe dunner de kaas gesneden wordt hoe meer smaak er vrijkomt. Combineer de kaaskruller met een mooie broodmand en een serveerplank met lekkere smeersels om je tafel compleet te maken. Wist je trouwens dat je de kaaskruller ook kunt gebruiken voor het schaven van chocolade?