Door ons aangeraden
-
Producten
- Bakken
- Huishoudelijk
- Keukenapparaten
-
Koken
-
Kookgerei
- Aanstekers
- Braadzakken
- Branders
- Champignonborstels
- Dressing shakers
- Gardes
- Gehaktmolens
- Hamburgerpersen
- Handcitruspersen
- Ijsscheppen & -makers
- Kaasschaven & Krullers
- Keukenpincetten
- Keukentangen
- Knoflookpersen
- Kooklepels
- Kookringen
- Kookwekkers & timers
- Kruidenbuiltjes
- Kruidenpotjes
- Marinadespuiten
- Meten & Wegen
- Molens
- Notenkrakers
- Olieflesjes
- Openers
- Pizza & Pasta Bereidingen
- Pureepersen & -stampers
- Raspen Schillen & Snijders
- Rolladetouw & -ringen
- Rookovens & rookmot
- Schuimspaan
- Slacentrifuges
- Slagroomspuit
- Snijplanken & -matten
- Spatels
- Spiezen
- Terrines
- Thermometers
- Trechters
- Vergieten
- Vijzels
- Vleeshamers
- Vleesvorken
- Zeven
- Messen
- Pannen
-
Kookgerei
- Kookboeken
- Outdoor
- Tafelen
- Shop Duurzaam
- Kookwerelden
- Onze topmerken
- Nieuws
- Onze winkel
Sorteren
Sorteer op
De vijzel wordt al eeuwen lang gebruikt en gaat zelfs terug tot de oudheid. Zelfs de vorm is door de eeuwen heen grotendeels onveranderd gebleven. Vaak waren deze vijzels gemaakt van steen, marmer, aardewerk of brons en werden gebruikt in de keuken of bij de geneeskunde zoals in de apotheek. De kruiden en specerijen werden onbewerkt gekocht en vervolgens gestampt en gemalen voor in maaltijden of in zalven. Tegenwoordig word dit vaak machinaal gedaan waardoor de vijzel jammer genoeg een beetje uit onze keuken is verdwenen. Iets wat wij zonde vinden! Het maken van je eigen kruidenmengsels zoals curry of pesto is namelijk vele malen lekkerder dan de kant en klare variant uit de winkel. Daarnaast kan een vijzel ook een mooie decoratieve toevoeging zijn aan je keuken.
Een vijzel bestaat altijd uit een combinatie van een kom en met een stamper waarbij de stamper vaak gemaakt is van hetzelfde materiaal als de kom. Op onze webshop kun je vijzels vinden in allerlei soorten en maten. Maar welk materiaal kun je dan het beste kiezen? Voor de hardere kruiden en specerijen kun je het beste kiezen voor gietijzer of een steensoort zoals graniet of marmer. Deze hebben vaak een ruwe binnenkant waardoor de kruiden en specerijen minder makkelijk wegglijden tijdens het stampen. Voor het malen van zachtere kruiden en specerijen kun je ook kiezen voor de olijfhouten vijzels van Bowls and Dishes. Voor ingrediënten die wat vloeibaarder zijn, kun je beter RVS of porselein gebruiken. Dit gladde materiaal neemt namelijk geen vocht op. Wil je je maaltijd op smaak brengen met wat harde kruiden zoals nootmuskaat of chilipeper, maar wil je je vijzel hier niet voor gebruiken? Geen probleem! Wij hebben verschillende soorten nootmuskaatmolens en kruidenmolens in ons assortiment. Ideaal wanneer je af en toe kleine beetjes kruiden wilt malen om je maaltijd die finishing touch te geven.