Soeplepels

Totaal 43 artikelen
Gesorteerd op:

Tijd voor een lekkere warme pan soep!

Of het nou winter, herfst, zomer of lente is. Een goede soeplepel komt altijd wel een keer van pas. Is het koud buiten? Dan maken we een grote pan warme soep. Is het juist warm buiten? Dan kun je juist een keer variëren en kiezen voor een koude soep (ook wel gazpacho genoemd). Maar een soeplepel hoef je lang niet altijd alleen voor soep te gebruiken. Ook tijdens het koken kan een soeplepel goed van pas komen. Gebruik het bijvoorbeeld om precies de juiste hoeveelheid beslag in de pan te kunnen gieten wanneer je pannenkoeken aan het bakken bent. Of gebruik hem om beetje bij beetje wat bouillon in de pan de gieten wanneer je risotto aan het maken bent. Een soeplepel is dus veel veelzijdiger dan je in eerste instantie dacht. 

Soeplepels zijn verkrijgbaar in allerlei maten en materialen. Een kunststof soeplepel zorgt ervoor dat kwetsbare pannen niet zullen beschadigen. Heb je bijvoorbeeld een koekenpan met antiaanbaklaag? Dan is het wel zo prettig dat hij niet zal beschadigen wanneer je een soeplepel beslag of geklutst ei in de pan wilt gieten. Natuurlijk kun je de kunststof soeplepels ook gewoon voor soep gebruiken. Heb je een grote soeppan op het vuur staan en ben je klaar om te serveren? Dan heeft Rösle hele mooie soeplepels in zijn assortiment. Deze zijn gemaakt van RVS en zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Het mooie aan deze lepels is dat ze uit één stuk gemaakt zijn waardoor ze dus jaren meegaan en niet kunnen breken. Daarnaast heeft de kom van de soeplepel rondom een kleine randje wat je helpt bij het schenken. Geen gedruppel op tafel meer dus!