
Door ons aangeraden
-
Producten
- Bakken
- Huishoudelijk
- Keukenapparaten
-
Koken
-
Kookgerei
- Aanstekers
- Braadzakken
- Branders
- Champignonborstels
- Dressing shakers
- Gardes
- Gehaktmolens
- Hamburgerpersen
- Handcitruspersen
- Ijsscheppen & -makers
- Kaasschaven & Krullers
- Keukenpincetten
- Keukentangen
- Knoflookpersen
- Kooklepels
- Kookringen
- Kookwekkers & timers
- Kruidenbuiltjes
- Kruidenpotjes
- Marinadespuiten
- Meten & Wegen
- Molens
- Notenkrakers
- Olieflesjes
- Openers
- Pizza & Pasta Bereidingen
- Pureepersen & -stampers
- Raspen Schillen & Snijders
- Rolladetouw & -ringen
- Rookovens & rookmot
- Schuimspaan
- Slacentrifuges
- Slagroomspuit
- Snijplanken & -matten
- Spatels
- Spiezen
- Terrines
- Thermometers
- Trechters
- Vergieten
- Vijzels
- Vleeshamers
- Vleesvorken
- Zeven
- Messen
- Pannen
-
Kookgerei
- Kookboeken
- Outdoor
- Tafelen
- Shop Duurzaam
- Kookwerelden
- Onze topmerken
- Onze winkel
- Nieuws
Sorteren
Sorteer op



We weten allemaal wel hoe een pepermolen eruit ziet. Maar er zijn tegenwoordig ook molens die andere kruiden kunnen malen. Denk bijvoorbeeld aan gedroogde chilipeper, kruidnagel of mosterdzaad. Vaak kun je deze kruiden kant en klaar gemalen in de winkel kopen. Handig natuurlijk, maar de smaak zal niet lang vers blijven waardoor je ze al vrij snel moet vervangen. Door de ongemalen variant te gebruiken, zul je merken dat de smaak veel intenser en lekkerder is. Nu zou je deze kruiden natuurlijk in een vijzel kunnen malen. Maar naast dat dit aardig wat spierkracht vergt, krijg je de kruiden niet zo fijn en gelijkmatig als je zou willen. Een goede kruidenmolen biedt de oplossing! De kruiden die je in de molen doet zitten in een mooie afgesloten ruimte waardoor ze veel langer vers blijven. Vaak is de molen voorzien van een transparant deel waardoor je precies kunt zien wat er in zit en hoeveel er nog in zit. Zo weet je precies wanneer je hem bij moet vullen.
Maar wat is nou het verschil tussen een traditionele pepermolen en een kruidenmolen? Het verschil zit hem in het maalsysteem. Wanneer je aan de onderkant kijkt van een pepermolen en een kruidenmolen zie je meteen dat het er anders uit ziet. Bij de molens van AdHoc kun je dit verschil goed zien. Het maalsysteem van een kruidenmolen is namelijk uitgerust met meerdere snijvlakken. Dit maalsysteem is vaak keramisch of van RVS. Een RVS maalsysteem wordt gebruikt omdat het erg sterk is en dus goed de harde kruiden aankan. Een keramisch maalsysteem wordt gebruikt wanneer de molen geschikt is voor verschillende soorten kruiden. Het keramiek neemt namelijk geen smaken en geuren van de kruiden over. Hierdoor kun je de molen eenvoudig schoonmaken zodat je er andere kruiden in kunt doen zonder dat het de smaak en geur beïnvloedt. Om je gerechten echt helemaal af te maken kun je ook nog wat verse kruiden aan je maaltijd toevoegen. Met behulp van een kruidenschaar of wiegemes kun je heel eenvoudig bijvoorbeeld verse peterselie of basilicum fijnmaken. Heb je nog vragen of kunnen we je nog ergens anders mee helpen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.