Een spaarpot of een spaarvarken?

Wie geld verdient weet dat je er zuinig mee om moet gaan. Het is dus altijd verstandig om een deel van die zuurverdiende centen opzij te zetten. Iets waar wij in Nederland blijkbaar heel erg goed in zijn. Zelfs zo goed dat wij het meeste sparen van heel Europa. Het grootste deel van onze bezittingen blijken namelijk op onze spaarrekeningen te staan. Toch is de welbekende spaarpot nog niet uit de huishoudens verdwenen. Zo krijgen kinderen het vaak cadeau van hun ouders om ze aan te moedigen om hun zakgeld op te sparen of gebruiken we het zelf om ons losse muntgeld te bewaren.

Spaarpotten hebben inmiddels al een lange geschiedenis en werden vroeger vooral spaarvarkens genoemd, omdat een ‘vet’ varken toen geassocieerd werd met welvaart. Een traditionele spaarpot of spaarvarken werd toen vooral gemaakt van aardewerk en kon niet geopend worden. Wanneer de spaarpot vol was, moest hij dus stuk geslagen worden om hem te legen. Dit werd expres gedaan om mensen er zo lang mogelijk van te weerhouden om hun spaarcenten te gaan gebruiken. Gelukkig zijn ze spaarpotten van tegenwoordig makkelijker te openen en gewoon opnieuw te gebruiken. Je vindt ze dan ook in allerlei kleuren, vormen, maten en materialen.

Ben je ook nog opzoek naar andere leuke cadeaus? Dan ben je bij ons aan de goede adres! Je vindt hier namelijk tal van mooie, handige en leuke items waardoor er voor iedereen wel iets bij zit. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nieuw kookboek, een mooie serveerplank of goede bakvorm. Kijk ook eens tussen alle mooie merken die je bij ons kunt vinden zoals; Joseph Joseph, Eva Solo, Woll, Moccamaster en meer.