Sorteren
Sorteer op





Hoe schenk je thuis de lekkerste wijn
Maar hoe kies je de juiste wijn? En als deze op temperatuur is, wat dan?
Het openen van de fles doe je bijvoorbeeld met een kelnermes.
Snijd het kapsel af onder de druppelrand van de fles, niet op de rand.
Duw de boor van de kurkentrekken door het midden van de kurk maar doorboor de kurk niet. Wanneer je er aan de onderkant weer uitkomt valt er namelijk een stukje kurk in de wijn, dat wil je niet.
Decanteren is het overgieten van de wijn in een decanteer karaf. In een fles wijn zit namelijk altijd bezinksel, dit wil je niet in de glazen hebben. Door de wijn over te gieten in een decanteerkaraf kun je heel goed in de gaten houden wanneer het bezinksel eraan komt.
karaferen doe je vooral bij jonge wijnen. Deze zijn eigenlijk nog niet optimaal om te drinken hebben zuurstof nodig. Hier worden ze soepeler van en krijgen ze een lekkere smaak door. Deze wijnen hebben vaak geen bezinksel dus is decanteren overbodig.