Vorken

Totaal 11 artikelen
Gesorteerd op:

Alle functies van een vork

Wist je dat de vork pas sinds de 17e eeuw haar intrede heeft gedaan en dat er tot die tijd vooral met lepels gegeten werd? Het is dan ook niet zo gek dat de functie van een vork deels overlapt met de functie van een lepel, namelijk het naar de mond brengen van eten. Omdat een vork ook nog andere functies heeft, zoals het op zijn plaats houden van voedsel tijdens het snijden en het prikken van voedsel, wordt het tegenwoordig veelvuldig gebruikt. De tafelvork is hierbij de meest bekende en wordt in veel huishoudens vrijwel iedere dag tijdens het avondeten gebruikt. Een ander voorbeeld is het gebaksvorkje. Deze heeft vaak 3 tanden waarvan 2 bredere aan de zijkant welke gebruikt kan worden om makkelijker door de korst van een taart te kunnen snijden. De vorken van Masterclass zijn bij ons verkrijgbaar in diverse formaten en hebben een klassieke uitstraling. Zo zijn ze gemakkelijk te combineren met andere besteksets.

Een andere bekende vork is de vleesvork. Deze is vaak een stuk groter en voorzien van 2 tanden. Ze worden vaak gebruikt als hulpmiddel voor bijvoorbeeld het in stukken snijden van een hele kip of ander groot stuk vlees. In onze webshop vind je verder ook nog een ruim assortiment aan fonduevorken, kookvorken, maisvorken en meer. Genoeg reden om even lekker rond te kijken dus! Voor verdere informatie kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de medewerkers van onze klantenservice.