Vlaaistansen

Totaal 4 artikelen
Gesorteerd op:

De echte Limburgse vlaai maak je gewoon thuis

Wanneer je aan een Limburgse vlaai denkt, denk je automatisch aan dat mooie ruit patroon op de bovenkant van bijvoorbeeld een kersenvlaai. Hoe vaak je het thuis ook probeert na te maken; het ziet er nooit zo mooi uit als in de winkel. Dus hoe krijgen die bakkers dat nou voor elkaar? Die vraag kan helaas alleen de bakker beantwoorden. Gelukkig hebben we bij Habitas wel andere hulpmiddeltjes voor je. Een vlaaistans of -roller maakt het je ineens een stuk eenvoudiger om die mooie vlaaien thuis te bakken. Met de vlaaistansen van Decora heb je dat ruitpatroon in een paar simpele stappen op je vlaai liggen.

Hoe werkt het:

Een vlaaistans bestaat uit twee delen welke op elkaar gelegd moeten worden. Hierna bestuif je het geheel met bloem waarna het uitgerolde deeg erop gelegd kan worden. Rol met een deegroller over het deeg om het ruitpatroon te maken. Door de twee delen van de stans uit elkaar te halen, kun je het deeg eenvoudig van de stans pakken en op de vlaai leggen.

Gebruik je liever de roller en wil je zeker weten dat het deeg los komt van het aanrecht? Zorg er dan allereerst voor dat het aanrecht goed met bloem is bestoven. Een deegschraper zou je vervolgens wat extra hulp kunnen bieden om het deeg makkelijk los te kunnen halen waarna je het kunt verplaatsen.