Door ons aangeraden
Sorteren
Sorteer op
Ken je hem nog? Die oude vertrouwde houten deegroller die je altijd bij oma in de keuken zag liggen. Ze bakte er altijd de lekkerste koekjes en taarten mee. Een deegroller of rolstok lijkt misschien een tikkeltje ouderwets, maar dat is hij absoluut niet. Zeker niet als je ziet dat ze in allerlei soorten en maten zijn. Deeg- & fondantrollers kun je grofweg indelen in twee categorieën: deegrollers met handgrepen en rolstokken zonder handgrepen. Met de rolstokken zonder handgrepen kun je perfect aanvoelen hoeveel druk er op het deeg uitgeoefend moet worden. Handig als je deeg of fondant gelijkmatig plat wilt rollen. De deegrollers met handgrepen zorgen er juist voor dat de warmte van je handen niet in het deeg kan trekken. Ideaal wanneer je met deeg werkt dat juist koud moet blijven.
Daarnaast is de materiaalkeuze belangrijk. Denk hierbij aan de rollers van hout, kunststof of marmer waarbij elk materiaal zijn eigen voordelen heeft. Een roller van hout is niet al te zwaar waardoor ze makkelijk in gebruik zijn. De moderne houten rollers van Joseph Joseph zijn verstelbaar waardoor je precies kunt instellen hoe dik je deeg uitgerold moet worden. Ga je liever voor een ander materiaal? Een kunststof roller is een goed alternatief. Het materiaal zorgt ervoor dat deeg minder snel blijft plakken. Daarnaast is kunststof ook een stuk makkelijker schoon te maken dan hout. Met de rollers van marmer kun je, door het zware gewicht, op een snelle manier het deeg zo dun mogelijk uitrollen. Voor de creatieveling zijn er zelfs rollers met structuur wat je op deeg, fondant of marsepein kan gebruiken om je baksel te versieren. Is je deeg uitgerold en zoek je nog tools om het verder te bewerken? Neem dan ook eens een kijkje bij onze leuke uitstekers, deegwieltjes en modelleer gereedschap.