Door ons aangeraden
Sorteren
Sorteer op
Schraap deeg of beslag uit een kom, verdeel het deeg in stukken, verwijder resten bloem van het aanrecht, decoreer taarten met botercrème of gebruik hem om ingrediënten van je snijplank in de pan of kom te schuiven. Dit zijn enkele voorbeelden waarom de deegschaper een onmisbare tool in jouw keuken kan worden. Maar deegschrapers zijn er in diverse vormen en materialen, dus hoe weet je nou wat het beste bij je past? Over het algemeen kun je bij deegschrapers kiezen tussen RVS of kunststof. De RVS deegschraper van Rösle is perfect voor het in stukken verdelen van deeg. Het rechte blad kun je namelijk makkelijk gebruiken als ‘snijblad’. Daarnaast is hij ook ideaal om gesneden ingrediënten vanaf de snijplank in pannen of kommen te schuiven. Let er wel op dat RVS scherper is dan kunststof waardoor het oppervlakken en ondergronden zou kunnen beschadigen.
Bij kunststof deegschrapers kun je vaak kiezen tussen een rechte en een ronde kant waarbij de ene schraper wat flexibeler is dan de andere. De flexibele schraper van Kitchencraft bijvoorbeeld is door zijn ronde vorm ideaal voor het leegschrapen van beslagkommen. De kunststof schraper met rechte rand is handig tijdens het bewerken van deeg, decoreren van taarten of het schoon schrapen van het aanrecht. Het kunststof laat geen krassen achter, omdat het minder scherp is dan RVS. Door zijn minder scherpe rand is hij echter minder geschikt om als ‘snijblad’ te gebruiken. Heb je nog ergens vragen over? Neem gerust contact op met één van onze medewerkers van de klantenservice.