Couplers

Totaal 3 artikelen
Gesorteerd op:

Hoe gebruik je een coupler?

Alle fervente bakkers hebben ze wel in huis: spuitzakken en spuitmondjes om icing mee op te kunnen spuiten. Van kleine koekjes tot grote taarten en alles daar tussenin. Meestal gaat het spuitmondje hierbij onderin de spuitzak waarna de zak gevuld wordt met de gewenste icing. Maar wat doe je als je de zelfde icing later in een ander patroon wilt spuiten met een ander spuitmondje? Om nou alle icing over te scheppen in een nieuwe zak met spuitmondje is ook zo onhandig. De Wilton couplers bieden je wellicht een helpende hand. Met dit hulpmiddel kun je het spuitmondje aan de buitenkant van de spuitzak bevestigen waarna je hem op ieder gewenst moment kunt verwisselen voor een andere variant. Maar hoe gebruik je zo’n coupler nou eigenlijk?

Stap 1: Een coupler bestaan meestal uit twee delen: een basis en een ring. De basis is voorzien van een schroefdraad. Deze basis plaats je onderin de gewenste spuitzak.

Stap 2: Knip de spuitzak eventueel op maat zodat de schroefdraad van de basis aan de buitenkant uitsteekt.

Stap 3: Plaats het gewenste spuitmondje aan de buitenkant van de zak, over de basis. Draai de ring vast aan de schroefdraad om het spuitmondje vast te zetten.

Stap 4: Vul de spuitzak met icing. Je spuitzak is nu klaar voor gebruik!

Maak je gebruik van wegwerp zakken? Vergeet dan niet om de coupler eruit te halen voor je de zak weggooit! Je kunt de couplers namelijk, net als de spuitmondjes, gewoon hergebruiken.