
Een heerlijk herfsttaartje
Dit taartje is een appeltaartje maar dan net even anders! Heerlijk met appel, perzik, amandelspijs en noten.
- 2 tl. bakpoeder
- Snufje zout
- 175 gr. basterdsuiker
- 1 ei
- 250 gr. roomboter
- 100 gr. roomboter
- 150 gr. bloem
- 75 gr. suiker
- 1 ei (indien nodig voor de spijs)
- 3 grote appels
- 3 flinke perziken
- kaneelsuiker
- rozijnen
- noten naar wens (amandelschaafsel, pecannoten & walnoten bijvoorbeeld)
Bereidingswijze
1. Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed dit tot een mooi deeg. Dit kan prima met de hand. Vorm het in een platte schijf, pak in in folie en leg het een uur te rusten in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 165 °C en laat de rozijnen wellen in warm water.
3. Vet een ronde bakvorm in met boter of gebruik een bakspray.
4. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de vorm en bekleed vervolgens de vorm met het deeg.
5. Snijd de appels en perziken in stukjes en meng dit met de kaneelsuiker. De hoeveelheid is helemaal naar smaak. Voeg hier ook de rozijnen aan toe.
6. Afhankelijk van de amandelspijs moet dit wel of niet nog worden gemengd met een eitje.
Zorg dat de spijs goed smeerbaar is en zet deze klaar.
7. Pak de beklede bakvorm erbij en verdeel de spijs over de bodem. Dit gaat het makkelijkst met een warme lepel. Dus verwarm de bolle kan van de lepel onder de kraan en smeer de spijs egaal uit over de hele bodem.
8. Vervolgens gaat hier het appelmengsel op.
Nu hebben we nog de kruimeltopping nodig!
1. Deze maak je door de koude roomboter in blokjes te snijden en met je vingertoppen door de bloem en suiker te kneden. Zo krijg je grove en fijne kruimels.
2. Pak de noten erbij en hak deze grof. Meng dit door het kruimeldeeg en verdeel het over de taart.
3. Bedek de taart met aluminiumfolie en zet deze 40 minuten in de oven.
Na 40 minuten verwijder je de folie en zet je hem nog 15 minuten terug voor dat lekkere kleurtje.
Even af laten koelen en genieten!
