Een heerlijk herfsttaartje


Dit taartje is een appeltaartje maar dan net even anders! Heerlijk met appel, perzik, amandelspijs en noten.

Ingrediënten

Voor het deeg:

- 350 gr. bloem
- 2 tl. bakpoeder
- Snufje zout
- 175 gr. basterdsuiker
- 1 ei
- 250 gr. roomboter

Voor de kruimeldeegtopping:

- 100 gr. roomboter
- 150 gr. bloem
- 75 gr. suiker
Voor de vulling:

- 1 pakje amandelspijs
- 1 ei (indien nodig voor de spijs)
- 3 grote appels
- 3 flinke perziken
- kaneelsuiker
- rozijnen
- noten naar wens (amandelschaafsel, pecannoten & walnoten bijvoorbeeld)

Bereidingswijze

1. Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed dit tot een mooi deeg. Dit kan prima met de hand. Vorm het in een platte schijf, pak in in folie en leg het een uur te rusten in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 165 °C en laat de rozijnen wellen in warm water.

3. Vet een ronde bakvorm in met boter of gebruik een bakspray.

4. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de vorm en bekleed vervolgens de vorm met het deeg.

5. Snijd de appels en perziken in stukjes en meng dit met de kaneelsuiker. De hoeveelheid is helemaal naar smaak. Voeg hier ook de rozijnen aan toe.

6. Afhankelijk van de amandelspijs moet dit wel of niet nog worden gemengd met een eitje.
Zorg dat de spijs goed smeerbaar is en zet deze klaar.

7. Pak de beklede bakvorm erbij en verdeel de spijs over de bodem. Dit gaat het makkelijkst met een warme lepel. Dus verwarm de bolle kan van de lepel onder de kraan en smeer de spijs egaal uit over de hele bodem.

8. Vervolgens gaat hier het appelmengsel op.

Nu hebben we nog de kruimeltopping nodig!

1. Deze maak je door de koude roomboter in blokjes te snijden en met je vingertoppen door de bloem en suiker te kneden. Zo krijg je grove en fijne kruimels.

2. Pak de noten erbij en hak deze grof. Meng dit door het kruimeldeeg en verdeel het over de taart.

3. Bedek de taart met aluminiumfolie en zet deze 40 minuten in de oven.
Na 40 minuten verwijder je de folie en zet je hem nog 15 minuten terug voor dat lekkere kleurtje.

Even af laten koelen en genieten!


Aanbevolen producten

Bakkwast Siliconen, 26 cm - Rösle
Bakkwast Siliconen, 26 cm – Rösle Een kwast is geen keukengerei wat je direct in de keuken zou verwachten. Maar toch is het bij het invetten van cakeblikken, het aflakken van mooie stukken vlees of het met ei bestrijken van koekjesdeeg een niet te missen accessoire in jouw keuken. Deze handige bakkwast bevat een handige lus in het heft zodat je deze makkelijk kunt ophangen. Ook is het siliconen makkelijk schoon te maken en een perfecte vervanger voor natuurhaar. Zo heb je geen last van los komende haren in jouw voedsel. Een ideale aankoop voor alle keukenprinsen of prinsessen. Pluspunten: Geen last meer van los komende haren Vaatwasmachinebestendig Goede kwaliteit Minpunt: Het siliconen neemt vocht minder snel op In 1888 richtte Karl Theodor Rösle zijn bedrijf Rösle op in Duitsland. Zijn doel was om productiemethodes te moderniseren zonder dat het ten koste zou gaan van het bijbehorende vakmanschap. Dit begon in de bouwindustrie maar in 1903 kwam daar de lijn geëmailleerde kookgerei bij en snel volgde de tinnen, verchroomde en RVS collectie! Door dit succes ging hij zich volledig focussen op de kookgerei en al snel werd het merk bekend in zowel de professionele keuken als thuisgebruik. Van appelboor tot vergiet. In de brede collectie van Rösle is alles te vinden wat een keuken nodig heeft. Het is dan ook niet voor niets dat het merk Rösle al meerdere, zeer prestigieuze, designprijzen heeft gewonnen.

€ 19,99
3 in 1 Appelschiller, RVS, Zwart - Gefu | Delicio
3 in 1 Appelschiller, RVS, Zwart – Gefu | DelicioAppels schillen, snijden en ontdoen van het klokhuis. Dit klinkt als een flinke klus, maar met de Delicio 3 in 1 appelschiller van Gefu doe je dit letterlijk in een handomdraai! Met de zuignap aan de onderzijde grijpt de appelschiller zich stevig vast op elk glad oppervlak. Druk de appel vervolgens vast op de houder, draai eenvoudig aan de zwengel en laat het apparaat zijn werk doen. Wil je de appel alleen schillen, alleen ontkernen, alleen in plakken snijden of gewoon alle 3 tegelijk? Het kan allemaal! De 3 verschillende snijmechanismen zijn namelijk naar wens weg te klappen zodat jouw appel, peer of aardappel precies bewerkt kan worden zoals jij dat wilt. De appelschiller is gemaakt van een robuuste combinatie van RVS en aluminium wat ervoor zorgt dat hij eenvoudig onder stromend water kan worden afgespoeld.Pluspunten:Stevige zuignap 3 functies in 1, schillen, snijden en boren Snijbladen kunnen eenvoudig weg geklapt worden Minpunt: Niet geschikt voor de vaatwasser Gefu Duitse degelijkheid met een stijlvolle twist! Met meer dan 280 best selling items is Gefu specialist in hoge kwaliteit keuken tools. Allemaal gecategoriseerd in een perfecte match voor functionaliteit, kwaliteit en design. Met hun motto ‘Discover Culinary Artistry’ zorgt Gefu niet alleen voor gemak, maar geeft het de hobby kok ook ruimte om zichzelf te verrijken en vormen tot toekomstige chef kok. Dit komt door de innovatieve productiewijze waar de artikelen tot in perfectie worden getest. Zodoende weet je dat je met Gefu gegarandeerd bent van een hoge kwaliteit keuken artikel. Appelbeignets met bierbeslag Ingrediënten: 8 Appels (bijv Elstar) 125 ml. Melk 125 ml. Donker bier 250 gr. Bloem, Gezeefd ½ tl. Zout 2 Eieren50 gr. Suiker1 tl. KaneelBereiding: Verwarm de frituurpan voor op 180 °C. Meng de suiker met de kaneel en zet apart. Schil, snijd en ontkern de appels met behulp van de Delicio appelschiller en snijd de plakken los van elkaar. Bestrooi de plakken met de kaneelsuiker en laat dit even intrekken.Doe de gezeefde bloem samen met het zout in een diepe kom en maak een kuiltje in het midden. Breek hier de eieren in en voeg de melk toe. Klop hier een beslag van tot je geen klontjes meer ziet. Voeg het bier toe en klop goed tot een gelijkmatig beslag. Let er op dat je het bier pas op het allerlaatste moment door je beslag klopt en dat je hierna meteen gaat bakken! Anders verliest het beslag zijn luchtigheid.Zorg dat de olie op temperatuur is. Wentel de appel door het beslag met een vork en laat deze voorzichtig in de olie van de frituurpan zakken. Bak ze met ongeveer 4 stuks tegelijk in 4 minuten aan beide kanten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze eventueel met wat extra kaneelsuiker of poedersuiker. Eet smakelijk!

€ 34,99