
Bananenbroodjes met toppings
Met dit recept van Nordic Ware geniet jij iedere ochtend van een andere versie van jouw bananenbrood. Klein, zoet en perfect gebakken. Heerlijk om te delen maar ook om zelf van te genieten.
Voor het bananenbrood:
- 200 gr. bloem
- 1 tl. baking soda
- Halve tl. zout
- 200 gr. suiker
- 2 eieren
- 110 gr. zonnebloemolie
- 4 rijpe bananen
- 2 el. sour cream
- 2 tl. vanille extract
Voor de toppings:
Chocolade druppels en geschaafde amandelen
Boterige kaneel topping
- 2 el. roomboter
- 45 gr. bruine basterdsuiker
- 30 gr. suiker
- 1 tl. kaneel
- Snuf zout
- Wat gehakte noten
- Gesuikerde sinaasappel (te koop in de grotere supermarkten)
Bereidingswijze
Voor het bananenbrood:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2. Zeef de bloem, baking soda en zout boven en kom en zet apart.
3. In een aparte kom prak je de bananen.
4. Pak de mixer erbij en klop de eieren met de suiker circa drie tot vijf minuten.
5. Voeg de olie en geprakte bananen toe en mix tot het net vermengd is.
6. Voeg dan ook de sour cream en vanille toe.
7. Als laatste voegen we de droge ingrediënten toe maar mix niet teveel.
1. Vet de bakvorm(en) goed in en vul iedere vorm niet verder dan 3/4.
2. Kies de gewenste topping en voeg deze toe vóór het bakken.
3. Bak de bananenbroodjes in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Je kunt de prikkertest doen om het zeker te weten.
Van dit recept kun je circa acht tot negen mini broodjes maken.
Recept voor de Boterige kaneeltopping:
1. Smelt de boter en laat dit even afkoelen.
2. Voeg de overige ingrediënten toe en giet dit over het beslag vlak voor je het in de oven schuift.
