Bloemkoolquiche met rookworst


Bloemkool is een heel veelzijdige groente!
Van koken tot roosteren; een bloemkoolpuree in plaats van aardappelpuree is bijvoorbeeld erg lekker!
Nu gaan we voor een heerlijke quiche, niet persé koolhydraatarm, wel lekker!

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 rol harte taart deeg
  • 4 eieren (M/L)
  • 200ml slagroom
  • 75gr geraspte kaas
  • 1 rookworst
  • peper en zout

Benodigdheden:

  • Deegroller (wanneer je moet werken met losse plakjes i.p.v. een rol deeg)
  • 24cm quichevorm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  2. Kook de bloemkoolroosjes 10 minuten
  3. Gebruik je geen non-stick bakvorm? Vet dan de vorm goed in
  4. Bekleed de bakvorm met het deeg
  5. Klop de eieren los
  6. Voeg de kaas, peper en zout toe.
  7. Giet de bloemkool af en laat deze goed droogstomen. Je wilt zo min mogelijk water meenemen de quiche in
  8. Verdeel de bloemkool over de bodem
  9. Snijd de rookworst in kleine stukjes en verdeel deze ook oven de bodem
  10. Schenk hier het ei-mengsel overheen
  11. Bak de quiche in 35 minuten tot romige perfectie!
Eet smakelijk!