Bloemkool is een heel veelzijdige groente! Van koken tot roosteren; een bloemkoolpuree in plaats van aardappelpuree is bijvoorbeeld erg lekker! Nu gaan we voor een heerlijke quiche, niet persé koolhydraatarm, wel lekker!
Ingrediënten
1 bloemkool
1 rol harte taart deeg
4 eieren (M/L)
200ml slagroom
75gr geraspte kaas
1 rookworst
peper en zout
Benodigdheden:
Deegroller (wanneer je moet werken met losse plakjes i.p.v. een rol deeg)
24cm quichevorm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
Kook de bloemkoolroosjes 10 minuten
Gebruik je geen non-stick bakvorm? Vet dan de vorm goed in
Bekleed de bakvorm met het deeg
Klop de eieren los
Voeg de kaas, peper en zout toe.
Giet de bloemkool af en laat deze goed droogstomen. Je wilt zo min mogelijk water meenemen de quiche in
Verdeel de bloemkool over de bodem
Snijd de rookworst in kleine stukjes en verdeel deze ook oven de bodem
Geribbelde bakvorm, Geperforeerd, 23 cm – Tala | PerformanceTijdens het bakken van een taart of quiche is de bodem één van de belangrijkste onderdelen. Er is tenslotte niets vervelender dan een gebakken taart of quiche waarbij de bodem nat en sompig is. Met deze geperforeerde bakvorm van Tela is dit probleem voortaan verleden tijd! Dankzij de gaatjes kan de hete lucht van de oven goed circuleren waardoor overtollig vocht geen schijn van kans heeft. Het resultaat? Een krokante, goudbruine taartbodem. Daarnaast speelt het materiaal van de vorm ook een grote rol. Deze is namelijk gemaakt van duurzaam, hoogwaardig koolstofstaal waar een dubbele anti-aanbaklaag aan is toegevoegd. Dit zorgt niet alleen voor een goede warmtegeleiding, maar zorgt er ook voor dat de taart of quiche niet aan de bodem van de vorm zal blijven plakken. Verder is de vorm BPA- en PFOA- vrij en is hij zelfs geschikt voor het gebruik van metalen keukengerei. De bakvorm is geschikt voor het gebruik in de oven, koelkast en vriezer. Na gebruik kan de vorm worden schoongemaakt in de vaatwasser.Pluspunten:Duurzaam; robuust, PFAS-vrij, BPA-vrij, PFOA-vrij en bevat geen schadelijke stoffenHeeft een dubbele anti-aanbaklaag en egale warmtegeleidingGeschikt voor de vaatwasser, vriezer, koelkast en oven (tot 240°C)Veilig in gebruik met metalen keukengereiMinpunt:Niet geschikt voor de magnetronHet Engelse merk Tala is één van de oudste en meest geliefde keukengerei merken ter wereld. Het merk is opgericht in 1899 door Frederick Taylor en Thomas Law en is een vertrouwde leverancier van bak- en taartdecoratie-artikelen. Het merk is dan ook in de loop der decennia uitgegroeid tot een gewild merk bij koks en bakkers over de hele wereld. Omdat Tala trouw blijft aan de Engelse roots, streven zij er vanaf het ontstaan naar om zo veel mogelijk in het Verenigd Koninkrijk te blijven produceren. Vandaag de dag vervaardigt Tala producten in tal van vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, waaronder Liverpool, Accrington, Norfolk, Suffolk en Burnley.Wanneer de artikelen van Tala met zorg worden behandeld, gaan deze keukengereiproducten langer dan een mensenleven mee. Het is niet voor niets dat het merk vele positieve brieven ontvangt van klanten die nog steeds Tala producten bezitten, welke al generaties lang door hun familie worden doorgegeven. Dit zegt genoeg over de enorme duurzaamheid van dit mooie merk. Voor de vervaardiging van de meeste Tala-producten worden nog steeds traditionele methoden gebruikt, net als vroeger.