Kim's favoriete Carrot Cake


Deze worteltjestaart is iedere verjaardag weer een hit! Niet zo zoet als reguliere verjaadagstaarten en ontzettend lekker, ook voor kinderen!

Ingrediënten

Voor de cake:

- 300 gr. lichte basterdsuiker
- 3 eieren
- 300 ml. zonnebloemolie
- 300 gr. bloem
- 1 tl. bakpoeder
- 1 tl. baksoda
- 1,5 tl. kaneel
- Halve tl. gemalen gember
- Snuf zout
- Halve tl. vanille extract
- 300 gr. geraspte wortel
- 100 gr. walnoten (gehakt)
- Handje walnoten ter decoratie

Optioneel:

- Rozijnen
- Pecannoten

Voor het glazuur:

- 600 gr. poedersuiker
- 100 gr. ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 150 gr. roomkaas op kamertemperatuur

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C
2. Pak drie ronde bakvormen van dezelfde maat en vet deze goed in. Je kunt ook één diepe bakvorm pakken en de cake later in drie plakken snijden. Pas hier wel de baktijd op aan.
3. In een grote mengkom klop je de suiker met de eieren en de olie tot een geheel.
4. Voeg nu langzaam de bloem, bakpoeder, baksoda, kaneel, gember, zout en vanille toe.
5. Vouw als laatste, met een spatel, de geraspte wortel en walnoten door het beslag. (Wil je ook graag rozijnen in de cake? Voeg die dan ook nu toe)
6. Verdeel het beslag over de drie bakvormen en bak de cakes in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.
7. Laat de cakes tien minuten afkoelen in de vorm, daarna volledig op een koelrek.

Terwijl de cakes aan het afkoelen zijn gaan we het glazuur maken.

1. Klop de boter samen met de poedersuiker.
2. Voeg dan de roomkaas toe en klop tot een mooie, gladde 'frosting' (circa vijf minuten).
3. Zodra de cakes zijn afgekoeld gaan we stapelen. Tussen de cakes smeer je een dunne laag van het roomkaas-glazuur. Vervolgens bedek je de volledige cake en decoreer je hem met de resterende walnoten.


Tips:
Heb je maar één kleine vorm? Bewaar het resterende beslag dan, tussen het bakken door, in de koelkast.