
Een heerlijk English Breakfast
De één vindt het heerlijk, de ander moet er niet aan denken. Maar een Full English Breakfast is af en toe natuurlijk wel heel erg lekker! Vind je het iets teveel voor een 'normale' zondag? Wat dacht je van een paas- of kerstontbijt in Engelse stijl?
Let's get started!
Voor 2 personen:
- 2 verse worsten
- 4 plakken bacon
- 2 eieren
- Witte bonen in tomatensaus
- 1 tl. Worcestershiresaus
- 1 tl. rode wijnzijn
- 200 gr. champignons
- 2 grote tomaten
- Snedes wit brood
Bereidingswijze
1. Bak de verse worsten goudbruin en gaar. Soms worden ze ook wel als een spiraal gesneden, vóór je ze bakt. Dit doe je door eerst een sate-prikker door de worst te steken en hier een mes als een spiraal langst te halen, door de worst heen. Wanneer je dan de prikker er weer uit haalt, heb je een spiraal worst.
2. Bak de bacon in een koekenpan, krokant. Doe je dit dit liever in de oven? Dat kan ook! Leg de plakken bacon op een rooster en leg er een plaat met aluminiumfolie onder om het vet op te vangen (scheelt opruimen).
3. Ga je voor spiegeleieren of roerei? Roerei maak je door de eieren los te kloppen met een scheutje melk of water. Giet het vervolgens in een hete koekenpan en schraap met een spatel door de pan.
4. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de champignons bruin. Lekker met wat peper en zout. Je kunt de champignons in plakken, kwartjes of heel bakken.
5. Snijd de tomaten doormidden en bestrijk ze met olie. Maal hier wat peper en zout overheen en grill ze in een grillpan. Zo krijg je die lekkere grillstrepen op de tomaten.
6. Rooster het brood in een broodrooster. Heb je geen broodrooster? Dan kan dit ook rechtopstaand in een ovenrooster of even in de koekenpan.
7. Verwarm de witte bonen in tomatensaus in een steelpan. Maak dit vervolgens op smaak met de Worchestershiresaus en azijn.
8. Maak de borden op in de keuken of serveer alles in schalen op tafel.
Enjoy!
