Het recept voor:
Gekruide Herfst Notenmix


Deze gekruide notenmix is heerlijk op zichzelf, maar kan ook worden gebruikt als topping voor salades, toegevoegd aan havermout, of zelfs gemengd met gedroogd fruit voor een herfstige trail mix.

Ingrediënten

  • 500 gr. gemengde noten (ongebrand)
  • 2 el. ongezouten roomboter (gesmolten)
  • 3 el. bruine suiker
  • 2 el. honing
  • 1 tl. vanille extract
  • 1 tl. kaneel
  • Halve tl. nootmuskaat
  • Kwart tl. kruidnagelpoeder
  • Kwart tl. gemberpoeder
  • Halve tl. zout
  • Snufje cayennepeper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Pak een grote kom en combineer de noten
  3. Meng de gesmolten boter, bruine suiker, vanille, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gember, zout en cayennepeper.
  4. Giet het kruidenmengsel over de noten en roer goed om ervoor te zorgen dat alle noten gelijkmatig zijn bedekt.
  5. Verspreid de gekruide noten gelijkmatig over de bakplaat. Bak  de noten in de voorverwarmde oven gedurende 20 tot 25 minuten.
  6. Roer de noten iedere 10 minuten even om zodat ze niet verbranden.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en laat de noten op de plaat afkoelen.
  8. De noten worden knapperig naarmate ze afkoelen. Je kunt de noten afgekoeld in een luchtdichte container, 2 weken bewaren.