
Gemarmerde chocolade bananenbrood van Nordic Ware
Met dit recept maak in je 20 minuten bereidingstijd een heerlijk bananenbrood met chocolade chips en grof zeezout. Bak deze gerust vooruit en vries het per plak in. Zo heb je de hele week een heerlijk ontbijt.
Voor het beslag:
- 115 gr. roomboter
- 150 gr. suiker
- 2 eieren op kamertemperatuur
- 2 tl. vanille extract
- 4 medium bananen (rijp)
- 180 gr. bloem
- 1 tl. baking soda
- Halve tl. kaneel
- Kwart tl. nootmuskaat
- 1 tl. zout
- 120 gr. yoghurt
- 25 gr. cacaopoeder (zonder suiker)
- Gehakte pure chocolade of chocolate chips
Optioneel:
- Grof zeezout of zeezout flakes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Vet een (loaf)bakvorm is met boter of gebruik bakpapier.
3. Klop met een mixer de boter met de suiker, eieren en vanille tot een glad geheel.
4. Voeg dan ook de geprakte bananen toe en roer tot het goed verdeeld is door het beslag.
5. Voeg nu de bloem, baking soda, kruiden en zout toe. Mix tot een mooi beslag.
6. Als laatste meng je er de yoghurt doorheen.
7. Verdeel het beslag over twee kommen.
8. Spatel door één kom de cacaopoeder.
9. Verdeel nu, om en om, het beslag over de bakvorm.
10. Je kunt nu met een mes of satéprikken de twee soorten beslag door elkaar marmeren.
11. Strooi er nog wat gehakte chocolade overheen en bak het bananenbrood in circa 60 minuten gaar en goudbruin.
12. Zodra een tandenstoker droog uit de cake/bananenbrood komt is de cake gaar.
13. Haal deze uit de oven, bestrooi met de zeezout flaken en laat hem zo'n tien minuten afkoelen in de vorm.
14. Laat het bananenbrood vervolgens helemaal afkoelen op een coolrek.

