
Het recept voor authentieke Kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn is een zoet Oostenrijks gerecht en heeft iets weg van pancakes... en poffertjes!
Het zijn een soort dikke pannenkoeken welke in grove stukken worden gesneden en vervolgens worden geserveerd met poedersuiker en pruimencompôte. Keertje proberen? Hier is het recept!
Voor het beslag:
- 6 eieren
- 400 ml. melk
- 200 gr. bloem
- 3 el. suiker
- 2 el. rozijnen
- Geraspte citroenschil
Toppings:
- Poedersuiker
- Kaneelsuiker
- Pruimencompôte
Bereidingswijze
1. Wel de rozijnen in warm water of rum.
2. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met de suiker.
3. Maak een glad beslag van de bloem, melk en eidooiers.
4. Spatel de opgeklopte eiwitten nu rustig door het beslag.
5. Voeg als laatste de rozijnen toe.
6. Smelt een klontje boter in de pan.
7. Giet het beslag in de pan en bak tot de onderkant goudbruin is.
8. Snijd de koek in 4 vieren met een spatel en draai de stukken om.
9. Bak nu ook de andere kant goudbruin en trek de stukken uit elkaar. Dit kan in de pan met twee spatels of op een bord met twee vorken.
10. Serveer de Kaiserschmarrn met suiker en jam!
Genieten!
