Kaneelcake met Kersen


Dit is een eenvoudig, maar héél lekker recept voor een warme kaneelcake met kersen. Lekker op een zomermiddag maar ook 's avonds bij de openhaard!

Ingrediënten

Voor de cake

  • 2 eieren
  • 200 gr. suiker
  • Geraspte schil van 1 sinaasappel of 1 citroen
  • 125 ml. zonnebloemolie
  • 300 gr. bloem
  • 1 tl. bakpoeder
  • Snuf zout
  • 1 tl. kaneel

Voor de kersentopping:

  • 1 pot kersen op siroop en 50 gram suiker
of
  • 1 pot vlaaifruit kersen

Bereidingswijze

Ik heb dit recept gemaakt in 2 kleine ovenschaaltjes maar je kunt ook een vierkante bakvorm (circa 22 x 22) gebruiken.

1. Verwarm de oven voor op 180 graden, boven en onder warmte.
2. Vet de bakvorm in of bekleed deze met bakpapier
3. Klop met een mixer de eieren, suiker en sinaasappelrasp tot een smeuïg geheel.
4. Voeg de olie toe en mix nog een minuut.
5. Voeg nu de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout toe en mix kort door. Het is belangrijk om de luchtigheid niet te verliezen.
6. Schep het beslag in de bakvorm(en).

Heb je vlaaifruit in huis?

1. Gooi het vlaaifruit even in een zeef. Hierdoor houd je de kersen met voldoende 'saus' over.

Heb je een pot kersen op siroop in huis?

1. Zeef de kersen uit de siroop en giet de siroop in een steelpan met 50 gram suiker.
2. Laat dit in circa 10 minuten indikken tot een dikke saus en giet deze over de kersen.
3. Bak de cake(s) in het midden van de oven in circa 40 tot 50 minuten gaar!

Heerlijk om warm te eten met een schep verse slagroom!


Geniet ervan!