
Recept: Lucky Charms™ vanille tulband
Deze vrolijke tulband is perfect tijdens de feestdagen zoals Pasen. Heerlijk vrolijk en zo zoet als de lente.
Mocht je geen Lucky Charms kunnen vinden (dit is een merk ontbijtgranen, vaak te vinden bij toko's of winkels met Amerikaans snoepgoed ) dan kun je ook Kellogs Froot Loops gebruiken voor het kleurrijke effect. Deze zijn namelijk wel bij de grotere supermarkten te koop.
Voor de cake:
- 125 gr. Lucky Charms cornflakes
- 300 ml. volle melk
- 335 gr. roomboter op kamertemperatuur
- 400 gr. kristalsuiker
- 6 grote eieren
- 1 el. vanille extract
- 360 gr. bloem
- Snuf zout
- Halve tl. bakpoeder
- Handje Lucky Charms marshmallows (dit zijn de vrolijke figuurtjes in de cornflakes)
Heb je geen Lucky Charms gevonden? Gebruik dan mini marshmellows.
Voor het glazuur:
- 2 el. Marshmallow fluff
- 60 ml. melk
- 180 gr. poedersuiker
- 1 tl. vanille
- Snuf zout
- Decoratie voor op de cake.
Bereidingswijze
1. Voeg de 125 gr. Lucky Charms toe aan de 300 ml .volle melk en laat dit staan. Na 30 minuten zeef je de cornflakes uit de melk en bewaar je de melk voor later.
2. Verwarm de oven voor op 170°C , boven en onder warmte.
3. Klop de roomboter luchtig met de suiker. Dit moet lekker luchtig worden, dat duurt circa vijf tot zeven minuten.
4. Schraap de zijkanten schoon en voeg, rustig, één voor één de eieren toe.
5. Voeg de vanille toe.
6. In een aparte kom meng je de bloem, zout en bakpoeder.
7. Voeg het bloemmengsel rustig toe aan het botermengsel. Wissel dit af met 235 ml. van de cornflakes melk (die je eerder hebt gemaakt).
8. Pak de Brilliance bakvorm erbij en vet deze goed in. Dat kan met een bakspray of met boter en bloem. Ga met een kwastje goed langs de randen zodat het goed verdeeld is.
9. Voeg 1/3 van het beslag toe aan de bakvorm.
10. Sprinkel hier de helft van de lucky charm marshmellows in. Zorg er wel voor dat deze niet tegen de bakvorm aan liggen.
11. Giet hier weer 1/3 van het beslag overheen en besprinkel met de laatste Lucky Charms.
12. Giet nu ook het laatste beslag in de bakvorm.
13. De vorm mag maar 3/4 vol zitten. Heb je teveel beslag? Vul dan gerust nog wat kleine vormpjes.
14. Tik een aantal keer met de vorm op een opgevouwen theedoek, op het aanrecht. Zo voorkom je luchtbellen in de strakke lijnen van de cake.
15. Bak de cake in circa een uur goudbruin en gaar, gebruik de prikkertest om dit zeker te weten.
16. Laat de vorm tien minuten afkoelen alvorens hem te storten.
Terwijl de cake af staat te koelen, maken we het glazuur.
1. Pak een grote kom en meng daarin 2 eetlepels marshmellow fluff en 2 eeetlepels van de cornflakes melk.
2. Klop hier de poedersuiker doorheen, samen met de vanille. Je kunt nu de overige cornflakes melk gebruiken om het glazuur te verdunnen tot perfecte consistentie.
3. Pak de afgekoelde cake erbij en giet het glazuur over de cake.
4. Decoreer met de laatste Lucky Charms (of Fruit Loops) en steel de show!
