
Recept: American Pancakes
Dit recept is FOOL PROOF! Lukt altijd en altijd net zo lekker!
Perfect voor de zondagochtend.
Het beslag:
- 2,5 tl. bakpoeder
- Snuf zout
- 1 tl. suiker
- 2 eieren (losgeklopt)
- 30 gr. boter (gesmolten)
- 300 ml. melk
- 225 gr. bloem
- Boter of olie om mee te bakken
Toppings:
- Vers fruit zoals aardbeien of blauwe bessen. Banaan is ook erg lekker.
- Slagroom
- Stroop
- Golden syrup
- Maple Syrup
- Poedersuiker
Bereidingswijze
Simpeler dan dit wordt het niet.
1. Voeg alle ingrediënten, voor het beslag, samen in een blender en 'blitz to mix'. Wat je ook kunt doen is een grote mengkom pakken en met een garde het beslag klontvij mixen.
2. Verwarm een pannenkoekenpan of koekenpan en voeg wat olie of boter toe.
3. Schep met een cup of soeplepel beslag in de pan en laat dit rustig bakken.
4. Zodra er bellen aan het oppervlak ontstaan kun je de pancake omdraaien met een spatel. Laat de pancake dan nog een minuutje bakken.
Maak een mooie stapel op een bord en wil je het écht Amerikaans?
Bak dan ook wat bacon krokant en leg een klein blokje roomboter bovenop de stapel pancakes.
Eet smakelijk!
