
Zelfgemaakte Pumpkin Spice Latte:
Het Ultieme Recept
De herfstwind ruist door de bomen, de bladeren veranderen van kleur en de geur van kruiden en vers gezette koffie hangt in de lucht. Het is die tijd van het jaar waarin we onze truien uit de kast halen en ons nestelen met een warm drankje in de hand. Maar je hoeft niet naar je dichtstbijzijnde koffiezaak te rennen om dat perfecte herfstdrankje te krijgen; de Pumpkin Spice Latte.
In deze blog onthullen we het geheime recept om thuis je eigen kruidige, pompoenachtige perfectie te creëren. Zeg maar dag tegen de wachtrij en hallo tegen je eigen, knusse, zelfgemaakte Pumpkin Spice ervaring!
Voor de Latte
- 1 tot 2 el. pompoenpuree (geen pie/taart vulling)
- 2 tl. Pumpkin Spice kruidenmix (deze kun je zelf maken volgens dit recept)
- 1 of 2 el. suiker (indien gewenst)
- 1 el. vanille siroop of een dopje vanille extract
- 250 ml. melk
- 2 shots espresso
Voor de topping:
- Slagroom
- Kaneelsuiker
- Pumpkin Spice kruiden
Bereidingswijze
- Meng in een steelpan de pompoenpuree, suiker en pumpkin spice.
- Voeg de vanille en melk toe.
- Blijf roeren en verwarm goed door, het mag niet koken.
- Maak de espresso en giet deze bij het mengsel.
- Giet de Latte in een hoog glas en maak af met een toef slagroom en toppings naar keuze.
Geniet van je zelfgemaakte Pumpkin Spice Latte!