
Tala's Recepten
Aardbeientaart
Ingrediënten
Voor de taartbodem:
- 200 gr. bloem
- 100 gr. gezouten boter (in stukjes)
- 3 el. golden caster sugar of
- Ruwe rietsuiker
- 1 eierdooier
Voor de custardvulling: - 200 ml. slagroom
- 350 ml. melk
- 3 el. custardpoeder
- 1 tl. vanillepasta of vanille-extract
Voor de topping: - aardbeien, frambozen en blauwe bessen
Benodigdheden
- Tala Performance Tarte Tin 23cm
- Tala Bakbonen
- Maatlepels
- Deegroller
- Bakkwastje
- Beslagkom
- Steelpannetje
Bereidingswijze
- Doe de bloem, suiker en boter in een beslagkom of keukenmachine en mix tot een korrelig/zanderig deeg.
- Voeg de eierdooier met één eetlepel water toe en mix tot een samenhangend deeg. Kneed tot een bol en laat vijf minuten rusten.
- Strooi wat bloem op je werkoppervlak en rol het deeg uit tot een ronde lap van ongeveer drie tot vijf millimeter dik. De cirkel moet groter zijn dan de diameter van de bakvorm + de randen.
- Til het deeg met de deegroller op en leg voorzichtig in de vorm. Duw het deeg goed in de vorm en snijd eventueel overtollig deeg van de bovenkant.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem en laat een uur in de koelkast rusten.
- Tegen het einde van de rusttijd, verwarm de oven voor op 170 graden.
- Bekleed de bodem met bakpapier en verdeel hier de bakbonen over. Bak de bodem gedurende 15 minuten, verwijder het bakpapier met bakbonen en bak opnieuw voor ongeveer tien minuten tot een knapperig deeg.
- Terwijl de taartbodem aan het afkoelen is (in de vorm), ga je aan de gang met de custardvulling. Roer de slagroom en melk goed door elkaar.
- Meng in een beslagkom de custardpoeder met drie eetlepels van het melken slagroommengsel en de vanillepasta. Breng de rest van het melk- en slagroommengsel aan de kook en giet dit bij het custardmengsel. Spatel goed door tot een gladde en dikke pudding.
- Giet de custardvulling op de taartbodem (nog steeds in de vorm) en laat afkoelen tot kamertemperatuur om vervolgens verder te laten koelen in de koelkast.
- Snijd het fruit in elk gewenst formaat en verdeel deze over de taart.


