
Tala's Recepten
Apple Crumble Pie
Ingrediënten
Voor het deeg
- 100 gr. gezouten boter, koud en in stukken
- 60 gr. bruine basterdsuiker
- 200 gr. bloem
- 1 ei
- 1-2 tl. water
Voor de vulling
- 2 appels
- 20 gr. walnoten (gehakt)
- 1 tl. maizena
- ½ tl. kaneel
- ¼ tl. nootmuskaat
- ¼ tl. gember
- ½ tl. vanille-extract
- 1 el. bruine basterdsuiker
- Sap van ½ sinaasappel
Voor de kruimeltopping:
- 25 gr. gezouten boter, in stukken
- 25 gr. demerera suiker of lichtbruine suiker
- 50 gr. bloem
Benodigdheden
- Tala Performance Muffinvorm (12st)
- Ronde uitsteekvormpjes
- Maatlepels
- Deegroller
- Beslagkom
Bereidingswijze
- Begin met het deeg; doe de suiker, bloem en boter in een beslagkom en mix tot het een zanderige textuur heeft.
- Voeg het ei geleidelijk toe en mix kort door elkaar, giet dan het water bij het deeg en kneed tot een bal. Wikkel de bal in vershoudfolie en laat tien minuten afkoelen.
- Bestuif je werkoppervlak met bloem en rol het deeg zo dun mogelijk uit (2-3mm). Steek met een ronde uitsteker 12 vormpjes uit.
- Leg het deeg in een muffinvorm en druk goed aan. Zet ongeveer 45 minuten in de koelkast terwijl je de appelvulling maakt.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Snijd de appels in kleine stukjes en doe ze in een beslagkom.
- Voeg alle andere ingrediënten voor de vulling toe en roer goed door.
- Voor de kruimeltopping doe je de boter, suiker en bloem in een beslagkom en wrijf licht en snel tussen je vingers tot je een fijnkorrelige kruimel hebt.
- Haal de muffinvorm met het deeg uit de koelkast en verdeel het appelmengsel over de 12 vormpjes.
- Strooi de kruimels erover en bak 25 minuten tot het deeg goudbruin is.


