Tala's Recepten

Groententaart

Bereidingswijze

  1. Doe alle droge ingrediënten in een keukenmachine (gebruik de grove haken) en pulseer tot alles gelijkmatig verdeeld is.
  2. Voeg het koude water, eetlepel voor eetlepel, toe terwijl je elke keer pulseert en het mengsel zo min mogelijk bewerkt tot het een fijn korrelig deeg is. Als het deeg bij elkaar blijft als je erin knijpt is het klaar.
  3. Leg het deeg op een werkoppervlak en kneed tot een bal. Rol vervolgens uit tot een cirkel van 25 centimeter en ongeveer 3 tot 5 millimeter dik.
  4. Til het deeg op de deegroller en leg het in de vorm. Gebruik je vingers om het deeg goed in de randen te duwen en snijd het overtollige deeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem (niet helemaal door het deeg).
  5. Laat het deeg 20-25 minuten in de koelkast rusten.
  6. Verwarm tegen het einde van de rusttijd de oven voor op 170 graden.
  7. Haal de bodem uit de koelkast en bekleed deze met aluminiumfolie gevuld met bakbonen. Bak 25 minuten, verwijder dan de bakbonen en het aluminiumfolie en bak nog eens 10 minuten tot een goudbruin deeg.
  8. Tijdens het bakken van de bodem ga je aan de slag met de vulling. Breek de eieren in een beslagkom en meng samen met de melk, slagroom, het zout en de peper tot een geheel. Voeg de cheddar en Parmezaanse kaas toe en roer nogmaals door.
  9. Ga dan verder met de groenten. Maak de asperges schoon en snijd horizontaal door midden. Snijd de ui in halve ringen en de cherrytomaten in plakjes.
  10. Verdeel het melk- en kaasmengsel over de bodem en verdeel de aspergerepen gelijkmatig over de vorm. Voeg als laatste de plakjes cherrytomaat en de halve uienringen toe.
  11. Bak in 40 minuten gaar.