Tala's Recepten

Lemon Drizzle Sponge Cake


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden en vet de springvorm in.
  2. Klop de boter met de suiker in vijf minuten luchtig. Voeg dan de eieren en de citroenrasp toe en mix tot een glad mengsel.
  3. Meng voorzichtig de bloem, melk en het bakpoeder erdoor tot een egaal beslag. Deze zou een beetje slap moeten zijn; als het te plakkerig en stijf is, voeg dan een klein beetje melk toe tot je de juiste consistentie hebt.
  4. Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvorm.
  5. Bak 90 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat de cake vijf minuten rusten in de springvorm, voordat je deze eruit haalt en laat afkoelen op een afkoelrooster.
  6. Ga ondertussen aan de slag met de topping; giet het water en de suiker in een pan en verwarm tot de suiker volledig is opgelost.
  7. Snijd drie van de citroenen in schijfjes van 3-4 millimeter dik, doe ze in de pan en laat dit tien minuten op een lage pit staan.
  8. Zet het vuur na tien minuten uit, haal de plakjes citroen eruit en leg ze op een bord om te drogen.
  9. Als de cake voldoende is afgekoeld, snijd je hem doormidden met een taartzaag of broodmes en bestrijk beide taartdelen met het citroenmengsel uit de pan. Bewaar 1,5 eetlepel voor de botercrème.
  10. Voor de botercrème klop je de boter en 300 gram poedersuiker tot een bleek en luchtig mengsel en spatel de 1,5 eetlepel citroenmengsel er door. Bestrijk de onderste helft van de taart met de botercrème en leg de bovenste helft er op.
  11. Pers de laatste citroen uit en meng dit met 175 gram poedersuiker tot een dik glazuur.
  12. Lepel het glazuur over de bovenkant van de taart en laat aan de zijkanten van de taart lopen voor het drip-effect.
  13. Laat het glazuur goed uitharden en voeg als laatste de schijfjes citroen toe.