Tala's Recepten

Madeleines


Bereidingswijze

  1. Klop de suiker en het ei een minuut luchtig op. Smelt ondertussen de boter in een pannetje.
  2. Voeg de bloem geleidelijk toe en spatel voorzichtig door elkaar. Giet dan de gesmolten boter beetje bij beetje bij het beslag en spatel opnieuw. Voeg als laatste de citroenrasp toe en spatel voorzichtig om tot het mengsel glad is.
  3. Dek het beslag af en laat minstens twee uur afkoelen in de koelkast.
  4. Tegen het einde van de koeltijd, verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Vet de madeleinevorm in en verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 inkepingen (ongeveer één eetlepel per inkeping).
  6. Bak de madeleines in 10 tot 12 minuten tot de randen goudbruin beginnen te worden. Haal ze uit de oven, laat vijf minuten afkoelen en draai de ze met de schelp naar boven.

Topping:

Maak je madeleines nog lekkerder door ze in de chocolade te dopen. Smelt hiervoor de chocolade au-bain marie en dip de bovenkant van de madeleines erin en leg op een rooster om de chocolade te laten uitharden.
Tip:

Speel eenvoudig met de smaken door de 
citroenrasp te vervangen voor limoen- of sinaasappelrasp of een halve theelepel vanille-extract.