
Tala's Recepten
Strawberry Pavlova
Ingrediënten
- 110 gr. kristalsuiker
- Eiwit van 2 eieren
- 330 ml. slagroom
- ½ tl. vanille-extract
- 150 gr. aardbeien (gesneden)
- 75 gr. frambozen (gesneden)
Benodigdheden
- Tala Performance Bakplaat 39,5cm
- Bakpapier
- Spatel
- Spuitzak met spuitmondjes
- Paletmes
- Beslagkom
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 110 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
- Maak twee ronde cirkels van 18 centimeter op het bakpapier. Draai het bakpapier om en zorg dat de twee cirkels nog zichtbaar zijn.
- Doe de eiwitten in de kom van de keukenmachine en klop met een ballongarde tot ze in stijve pieken staan.
- Voeg de suiker geleidelijk toe, één eetlepel per keer, tot het volledig is opgenomen.
- Als de meringue glanzend is en in pieken blijft staan is die klaar. Doe de meringue in een spuitzak tot de aangegeven vulrand.
- Spuit in elke hoek van de bakplaat een toefje meringue om het bakpapier vast te maken. Gebruik de lijnen op het bakpapier als leidraad voor de cirkel en maak in deze cirkel een rasterpatroon. Herhaal dit voor de tweede cirkel.
- Kies de mooiste als bovenste laag en spuit hier rondom de omtrek kleine toefjes op.
- Bak de meringue twee uur en laat in de oven afkoelen om scheuren te voorkomen.
- Klop de slagroom met het vanille-extract romig en doe in een spuitzak. Was het fruit en snijd in kleine stukjes.
- Leg de onderste laag meringue op een rooster of plateau waar je op wilt serveren en spuit toefen slagroom op de omtrek van de cirkel. Spuit dan de gehele cirkel vol met slagroom en strijk glad met een paletmes.
- Strooi het fruit over de slagroom en plaats de bovenste laag meringue erop.
- Spuit hier toeven slagroom op en maak af met aardbeien.


