Handraspen

Totaal 77 artikelen
Gesorteerd op:

De handrasp verdient een vaste plek in jouw keuken

De meeste mensen hebben in de jaren dat ze in de keuken staan al heel wat afgeraspt. Meestal doen ze dit met de welbekende blokrasp. Even snel een wortel of een stuk kaas raspen is hiervan een perfect voorbeeld. Ondanks dat de blokrasp je jarenlang trouw van dienst is geweest, merk je dat je de meeste kanten van de rasp nooit gebruikt zodat hij eigenlijk onnodig veel ruimte in beslag neemt. Daarnaast wil je ook wel eens wat citroenschil raspen. Iets wat toch een vrij lastige klus is, aangezien je snel het bittere, witte deel mee raspt, omdat de rasp te grof is. Tijd om eens een handrasp aan te schaffen! De naam zegt het al; de handrasp hou je eenvoudig met één hand vast waarna je diverse ingrediënten direct boven de pan, een bord of een kom kunt raspen. Snel, makkelijk, compact en ruimtebesparend dus. Maar welke rasp kies je? Ga je voor een fijne rasp, een grove rasp of een combinatie ervan? 

Bij het maken van de juiste keuze is het belangrijk om te bepalen wat je er allemaal mee wilt raspen. Voor het raspen van wat Parmezaanse kaas, citroenschil of verse gember is een fijne rasp ideaal. Het raspen van wortel, komkommer of zachtere kaas is een grovere weer beter. Er zijn zelfs raspen waar je plakken mee kunt snijden. Deze zou je eigenlijk kunnen vergelijken met een mandoline. De handraspen van Joseph Joseph gaan zelfs nog een stapje verder en combineren diverse raspmogelijkheden terwijl de rasp nog steeds compact is. Welke rasp je ook kiest; je zult zien dat je nieuwe handrasp zal al snel onmisbaar wordt en een vaste plek in jouw keuken gaat innemen.