Weegschalen

Totaal 23 artikelen
Gesorteerd op:

Met een weegschaal meet je alle ingrediënten tot op de gram nauwkeurig

Een keukenweegschaal is ideaal om het gewicht van vloeibare en droge ingrediënten te meten. Habitas biedt een reeks aan keukenweegschalen zodat jij altijd exact de juiste hoeveelheid ingrediënten gebruikt tijdens het koken en bakken. Breng nu een einde aan ingezakte cakes, misvormde koekjes en eigenwijze broodjes die niet willen rijzen!

Een digitale, oftewel elektronische weegschaal, werkt op batterijen en is perfect voor recepten die ultieme nauwkeurigheid vereisen. Deze compacte en platte weegschaal maakt zeer zorgvuldige metingen en geeft het resultaat weer in digitale cijfers, aangeduid in grammen, kilo’s, pounds en/of ounces. Ook hebben de meeste digitale weegschalen een tarrafunctie waarmee het ingrediënt in de kom gemeten wordt zónder de kom mee te tellen; zo hoef jij geen tijdrovende berekeningen meer te maken! 

De ultralichte en platte keukenweegschalen van Mastrad zijn zeer praktisch in gebruik en makkelijk te reinigen. De Tri Scale weegschaal van Joseph Joseph is opvouwbaar en neemt nauwelijks ruimte in de opberglade. Voor thuisbakkers is de keukenweegschaal van Weis ideaal; deze heeft een meetbereik tot maar liefst 15 kg. Voor de perfectionisten die tot op de twee decimalen willen meten, is de dieetweegschaal van Salter geschikt; deze rondt getallen af op de 0,05 gram nauwkeurig!

In tegenstelling tot een digitale weegschaal werkt een analoge weegschaal niet op batterijen. Een analoge, oftewel mechanische weegschaal, heeft een eigen weegkom en geeft het gewicht aan met een wijzertje. Deze retro weegschaal is niet alleen een functioneel keukenaccessoire, maar is dankzij haar karakteristieke ontwerp ook een échte blikvanger op het keukenaanrecht.

Naast het wegen van ingrediënten, is het volgen van een goed recept essentieel voor een geslaagd resultaat. Bekijk onze kookboeken voor de beste recepten van de beste chef-koks.