Door ons aangeraden
-
Producten
- Bakken
- Huishoudelijk
- Keukenapparaten
-
Koken
-
Kookgerei
- Aanstekers
- Braadzakken
- Branders
- Champignonborstels
- Dressing shakers
- Gardes
- Gehaktmolens
- Hamburgerpersen
- Handcitruspersen
- Ijsscheppen & -makers
- Kaasschaven & Krullers
- Keukenpincetten
- Keukentangen
- Knoflookpersen
- Kooklepels
- Kookringen
- Kookwekkers & timers
- Kruidenbuiltjes
- Kruidenpotjes
- Marinadespuiten
- Meten & Wegen
- Molens
- Notenkrakers
- Olieflesjes
- Openers
- Pizza & Pasta Bereidingen
- Pureepersen & -stampers
- Raspen Schillen & Snijders
- Rolladetouw & -ringen
- Rookovens & rookmot
- Schuimspaan
- Slacentrifuges
- Slagroomspuit
- Snijplanken & -matten
- Spatels
- Spiezen
- Terrines
- Thermometers
- Trechters
- Vergieten
- Vijzels
- Vleeshamers
- Vleesvorken
- Zeven
- Messen
- Pannen
-
Kookgerei
- Kookboeken
- Outdoor
- Tafelen
- Shop Duurzaam
- Kookwerelden
- Onze topmerken
- Nieuws
- Onze winkel
Sorteren
Sorteer op
Ben je ook zo gek op pasta? En vind je het ook altijd zo’n uitdaging om de spaghetti of tagliatelle een beetje elegant op het bord te krijgen? Wanneer je een gewone lepel gebruikt, glijd de pasta iedere keer weer terug de pan in. En de pasta wordt teveel geplet wanneer je een tang gebruikt. De perfecte oplossing is de pastalepel of spaghettilepel! De lange pasta slierten worden namelijk tegengehouden door de speciale tanden van de lepel waardoor het opscheppen van de spaghetti ineens heel makkelijk is geworden. Het is je waarschijnlijk ook wel opgevallen dat heel veel pastalepels een gat hebben in het midden. Maar wist je ook dat dit gat vaak een doel heeft? Met dit gat kun je namelijk de perfecte hoeveelheid spaghetti afmeten voor één persoon. Op deze manier hoef je dus nooit meer bang te zijn dat je teveel pasta kookt. Daarnaast is dit gat ook erg handig wanneer je wat vocht van je pasta wilt laten afdruppelen.
De meeste pastalepels zijn te herkennen aan hun ronde of ovale vorm met uitstekende tanden. Qua vorm verschillen ze dus vaak niet zo heel veel van elkaar. Maar als ze zo op elkaar lijken, hoe maak je dan de goede keuze? Het verstandigste is dan om naar het materiaal te kijken. De keuze van het materiaal is afhankelijk van de pan die je voor de pasta het meeste gebruikt. Schep je je pasta altijd op vanuit een traditionele kookpan? Dan is een lepel van RVS het verstandigste. Deze zijn vaak erg stevig en gaan dus heel lang mee. Schep je je pasta altijd op vanuit een pan met antiaanbaklaag? Ga dan voor een lepel van kunststof of siliconen. De spaghettilepels van Kitchencraft zijn bijvoorbeeld gemaakt van siliconen waardoor ze geen krassen achterlaten in je pan. Wanneer je dan eindelijk je nieuwe spaghettilepel in huis hebt, is het ook leuk om eens te experimenteren met pasta. Maak bijvoorbeeld je eigen verse spaghetti door een pastamachine te gebruiken en hang de pas gemaakte slierten te drogen aan één van onze pastadrogers.