Maatbekers

Totaal 38 artikelen
Gesorteerd op:

Het ideale keukenhulpje voor het succesvol uitvoeren van je recepten

Habitas biedt een ruim aanbod aan maatbekers, elk bestaande uit verschillende materialen, functionele kenmerken en veelzijdige gebruiksmogelijkheden. Het merk Pyrex is een uitblinker wat betreft hoogwaardige maatbekers. Het aanbod bestaat uit zeer duurzame en robuuste maatbekers die geschikt zijn voor professioneel en persoonlijk gebruik.

Maatbekers zijn ideaal om het volume van vloeibare en droge ingrediënten af te lezen. De handige maataanduidingen aan de binnen- of buitenkant van de beker zijn vaak volgens het metrisch én imperiaal systeem aangeduid. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken om hoeveel gram bloem een ‘cup’ is en hoeveel milliliter water er in een ‘pint’ gaat. Het volgen van Amerikaanse en Engelse recepten wordt voortaan een fluitje van een cent, zónder al die vervelende berekeningen! Naast maataanduidingen zoals liters, pints, ounces, gallons en cups, zijn er ook maatbekers met meer afleesmogelijkheden. Zo laat de Meti maatbeker van Gefu jou het volume én gewicht van suiker, bloem en rijst in één oogopslag zien.

Voor het direct opwarmen of invriezen van de inhoud van de beker is het handig om een maatbeker te kopen die bestand is tegen extreme temperaturen; deze maatbekers kunnen in de magnetron, oven, vriezer en/of vaatwasser. Zo zijn de stalen maatbekers van Kockums ovenbestendig en kunnen de roestvrijstalen maatbekers van Rösle makkelijk gereinigd worden in de vaatwasmachine. Een ergonomische handgreep, een praktische schenktuit en een functioneel deksel maken een maatbeker extra handig in gebruik. 

Wil je kleine hoeveelheden meten? De 2-in-1 maatbeker van Joseph Joseph en Reverso maatbeker van Mastrad hebben beiden een apart reservoir in dezelfde maatbeker om kleine hoeveelheden nauwkeurig te meten. Voor éxtra precieze metingen van kleine hoeveelheden adviseren wij echter om maatlepels te gebruiken.